Rukomet

Cupara: Ponosni smo i zadovoljni posle mečeva sa Francuskom

Mimo svih očekivanja rukometna reprezentacija Srbije odlično je počela kvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo.

Posle dva susreta sa Francuzima Srbija nema poraz i ima tri osvojena boda. Ovakav rezultat je veliko iznenađenje uzimajući u obzir da je protivnik bila jedna od najboljih svetskih selekcija.

Golman Srbije, Vladimir Cupara, ističe da su svi verovali u dobar rezultat.

“Bilo ko da je rekao da ćemo posle dva meča sa Francuskom imati tri boda proglasili bi ga ludim. Mi smo verovali da možemo da pobedimo, potajno smo gajili optimizam, ali da ćemo dominirati u dva meča sa takvom ekipom nismo bili svesni”, rekao je Cupara za „Žurnal“.

Dobra stvar je što je naša selekcija po proseku godina izuzetno mlada.

“A, ja imam 26! Prosek naše reprezentacije je 24 godine, što je neverovatno, tako mlad, a tako hrabar tim. Mislim da svi moramo da budemo ponosni i zadovoljni. Sve je bilo dobro, dominirali smo u svim segmentima igre. Na kraju ne mogu da kažem da nismo imali sreće, sudije su malo pomogle Francuskoj, ali dobro, to je znak da smo bili odlični. Dobro smo se pripremili i dokazali da Zrenjanin nije slučajan. Imamo timski duh, imamo jedan drugog i to može da nadoknadi sve. Francuska ima kvalitet, ali nema timski duh, dok mi živimo jedni za druge. Zahvalan sam Bogu što imam ove momke i što sam deo ekipe”, poručio je Cupara.

Dolazak za selektora Španca Tonija Đerone je očito bio pun pogodak.

“Nema tu mnogo filozofije, očigledno nam je promena prijala. Španski sistem je najbolji na svetu i mi smo ga odmah prihvatili. Sve je stvar detalja i dobre pripreme za utakmicu. Ove analize su neverovatna, tako spremni izađete na teren da u svakom momentu znate šta treba da radite. Svako ima zadatak i nema mnogo razmišljanja. Oduvek sam govorio da je stranac na našoj klupi pravo rešenje i ispostavilo se kao ispravno. Doveden je da napravi razliku, bio nam je preko potreban trener poput njega, sve se nekako pomerilo sa mrtve tačke”, zaključio je Cupara.