Košarka

Mlade košarkašice Srbije počinju sa treninzima

enska košarkaška reprezentacija Srbije u subotu, 6. februara, od 16 sati u Istanbulu odigraće poslednju utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Protivnik je Litvanija, a srpske reprezentativke su već obezbedile plasman na završni turnir, pošto su upisale dve pobede protiv Turske, jednu protiv Litvanije, dok je trijumf protiv Albanije obrisan zbog odustajanja te selekcije od kvalifikacija.

Selektorka Srbije Marina Maljković posle osvajanja bronze na prethodnom Evropskom prvenstvu u Beogradu istakla je ogroman značaj u građenju nove generacije košarkašica, koje postepeno treba da zamene iskusnije koje su se sa tri velika takmičenja u poslednjih šest godina vratile sa medaljama.

Kako je saopšteno, perspektivne igračice radiće ovog vikenda u dvorani “Vizura sport“ i nekolicina njih će se priključiti reprezentativkama koje će putovati u Istanbul i biti u konkurenciji za meč protiv Litvanije.

Poziv su dobile: Teodora Turudić, Jovana Nogić, Katarina Zec, Mina Đorđević, Milica Popović, Marina Stojić, Sofija Olić, Tina Selaković, Katarina Jakovljević, Višnja Stefanović, Ivana Katanić, Maša Janković, Mona Zarić, Snežana Bogićević, Vladana Vujisić i Nevena Naumčev.