Košarka

Mijailović najavljuje velike promene u Partizanu od sledeće sezone

Predsednik košarkaškog kluba Partizan, Ostoja Mijailović, je za “Sputnjik” analizirao dosadašnji deo sezone i najavio je veliki zaokret u narednoj.

“Od sledeće sezone pravimo totalno drugačiju strategiju. Ova sezona je posledica prošle. Još polažemo nade i u ovu. Od sledeće ćemo drugačije. Nećemo da se takmičimo sa ekipama koje imaju neograničene budžete. Vratićemo se našim vrednostima. Promenićemo koncept. Tarlać, Radovanović, Jovanović… Oni su nadošli i imaće šansu sledeće sezone. Nećemo da budemo kao mačka koja juri svoj rep. Izaći ćemo još jači iz ovoga”, rekao je Mijailović.

Humsku su napustili Gordić i Mekintajer za koje nisu pronađene zamene.

“Sportski sektor nije uspeo da dovede na vreme igrače. Sekli smo ugovor igračima za koje se misli da su remetilački faktor, a nismo doveli pojačanja. Pre svega odluka da odu Gordić i Mekintajer je odluka trenera i sportskog sektora. Nisam ja doneo tu odluku. Uprava tada nije ograničavala sportski sektor da dovedu zamenu. Nismo rekli da nemamo novac. Nego ljudi nisu uspeli da nađu. Videćemo na kraju sezone. Svako će platiti cenu. Nije to ni bitno, nego ko će rešavati te probleme”, poručio je Mijailović.

Koliko je bila teška situacija u klubu kada je stigao najbolje oslikavaju dugovanja prema igračima I trenerima.

“Danas je ekipa primila platu. Danas je platu primio Duško Vujošević, Gašić, Dalo, Milutinov, Tepić, Vranješ, Marić, da li vi verujete to? Ceo tim 2010. je primio platu. To su reprogrami zakasnelih plata”, otkrio je Mijailović.

Nedavno je Budućnost preuzeo Dejan Milojević, a uveliko se spekuliše o povrataku Duška Vujoševića ili Željka Obradovića u Partizan.

“Ne možete sve legende da spakujete u klub. Razgovarali smo sa Milojevićem prethodnih godina. Čestitamo mu na poslu. Nije to tako jednostavno. Vujoševiću se dugovalo oko 400.000, sada mu se duguje možda 70.000 ili 80.000 evra. Bio je uvek korektan. Da li će se neko od njih vratiti. Uvek možemo o tome da pričamo. Čujem se sa tim ljudima. I sa Obradovićem, Vujoševićem, Kićanovićem, Bodirogom. Da li će se nekada vratili? Uvek postoji mogućnost. Oni su više Partizan nego ja”, zaključio je Mijailović.