Fudbal

Stojković objasnio pobede Partizana nad Zvezdom, uprkos titulama velikog rivala

Kapiten Partizana i nekadašnji golman reprezentacije Srbije, Vladimir Stojković, je i dalje nezamenjljiv na golu crmno – belih iako je napunio 37 godina. Sjajni čuvar mreže veruje da bi Piksi bio idlno rešenje za klupu Srbije

“Ako pogledate unazad, kada god smo otišli na veliko takmičenje selektor je bio neko sa autoritetom, imenom i karijerom. Nedavno Slavoljub Muslin, pre njega Radomir Antić, a 2006, godine Ilija Petković, pa Vujadin Boškov… Dakle, neko ko je autoritativan, ko ima auru oko sebe, koga će igrači svako jutro kada ga sretnu pozdraviti sa velikim poštovanjem i samim tim na svaki zadatak odgovoriti maksimalno. Mi Srbi imamo takav mentalitet, moramo stojimo mirno pred nekim da bismo ga slušali i radili kako treba”, objasnio je Stojković za “Telegraf”.

Pokušao je Stojković daobjasni pobede Partizana u derbijima sa Crvenom zvezdom upkros dominaciji crveno – belih u domaćem šampionatu.

“To je valjda nekakav prirodni balans. U sportu respekt mora da postoji, jer kada se izgubi to poštovanje protivnika, onda je motiv onog drugog višestruko veći i akumulira se dugo, a zatim sledi ekspolozija.
Mi smo u nekoliko navrata pred derbije brutalno omalovažavani, te njihov igrač ne poznaje nijednog našeg fudbalera, te se poručuje sa TV da će biti 4:0, jer ne znamo ništa, pa se samo postavlja pitanje koliko ćemo golova primiti, biti zgaženi…
A, derbi je takav meč, gde od prvog duela posle rata do dan danas ništa ne možetre da tvrdite sa sigurnošću. Mi smo takve ‘epitete’ koristili kao ‘hranu’ u minulih nekoliko utakmica i skor nije tako loš. Samo neka se nastavi”, poželeo je Stojković.