Fudbal

Dragana Đurić ma svog favorita za selektora Srbije

Prolazi i januar nove godine i još uvek reprezentacija Srbije nije dobila naslednika Ljubiše Tumbakovića.
Približava se sredina marta kada kreću kvalifikacije za plasman na Svetko prvenstvo u Kataru pa je jasno da je potrebno što pre izabrati novog selektora. Nema više nikakve dileme da je želja čelnika FSS Dragan Stojković Piksi, dok su jedno vreme kao kandidati figurirali Vladan Milojević i Savo Milošević.
Bivši predsednik Partizana Dragan Đurić veruje da bi idealan selektro Srbije bio Siniša Mihajlović.
U igri su tri čoveka: Piksi, Savo Milošević i Siniša Mihajlović. Meni je Siniša prioritet iako znam da on ne može i neće prihvatiti. On ima autoritet, veliko poštovanje kako u Srbiji, tako i u Italiji. Tito mu nije ravan.
Izrastao je u ozbiljnog trenera. Ne bih birao sredstva da njega dovedem jer je prošao sve. Ima ime, drskost. Ima sve što treba da ima selektor. Piksi i Savo imaju iste te osobine, dobri su stručnjaci i dobri ljudi”, izjavio je Đurić za “Kurir”.

Svojvremeno je u partizanu sarađivao sa Ljubišom Tumbakovićem.

“Vidite Ljubišu Tumbakovića. Pobedio Norvešku, tad je bio bog, kralj. Izgubio jednu utakmicu od Škotske na Marakani i taj kralj i bog više ne postoji. Gotovo. Nema ga.Sad biramo novog selektora. To je novi problem. Ako bude kao dosad i ne pustimo tog čoveka da radi, ništa od cele priče. Moramo biti strpljivi dati selektoru više vremena i ukazati mu veće poverenje”, poručio je Đurić.