Tenis

Uspešan dan srpskih teniserki

Srpske teniserke Natalija Kostić i Jovana Jakšić su imale uspešan dan, na takmičenjima u Aziji

Natalija Kostić je uspešno počela takmičenje na turniru u Južnoj Koreji i u singl i u dubl konkurenciji.

Kostićeva koja je 299. na svetu i druga nositeljka na takmičenju se plasirala u drugo kolo ITF turnira Čangvon, nakon što joj je domaća teniserka Subin Park predala meč prilikom rezutlata 1:0 u setovima i vođstvu 2:0 u drugom setu nakon 32 minta igre.

Prvi set Srpkinja je rešila nakon brejkova u drugom četvrtom i šestom gemu posle 20 minuta igre, da bi i u drugom delu meča načinila joj jedan brejk, posle koga joj je protivnica predala meč nakon 12 minuta igre u drugom setu.

Sledeća rivalka u drugom kolu joj je 524. na WTA listi Šanel Simonds iz Južne Afrike koja je u prvom kolu pobedila 572. Ruskinju Dariju Mišinu 2:0 (6:1, 6:0).

 

Kostićeva je u tandemu sa Olivijom Tjandramuliom iz Australije trijumfovala u prvom kolu protiv Dženifer Eli iz Sjedinjenih Američkih Država i Japanke Kotomi Takahate rezutlatom 2:0 (6:2, 6:1), nakon 53. minuta igre.

Srkinja i Australijanka su brejkovima u prvom i semom gemu, nakon 6:2 posle 27. minuta povele 1:0 u setovima, da bi u drugom delu meča nakon 25. minuta igre tri puta oduzele servis protivnicama u prvom trećem i sedmom gemu i nakon 6:1 pobedile 2:0 u setovima.

Naredne rivalke u četvrtfinalu će im biti domaće teniserka Dablin Kim i So-Ra Li kojima su sunarodnice Sunsam Jang i De Haj Kim predale meč u prvom kolu.

ITF turnir Čangvon se igra na tvrdoj podlozi za nagradni fond od 25.000 američkih dolara.

 

Uspešna u dublu je bila i srpska teniserka Jovana Jakšić koja je 278. na svetu, a koja je u paru sa Alison Bai iz Australije trijumfovala u prvom kolu ITF turnira Kurume protiv domaćih teniserki iz Japana Ajano Sonode i Ai Jamaguči rezutlatom 2:0 (6:1, 6:1) posle 46 minuta igre.

Srkinja i Australijanka su načinile tri brejka u prvom setu u drugom četvrtom i šestom gemu, dok su im rivalke uzvratile jednom u trećem gemu i ankon 6:1 posle 21. minuta igre su povele 1:0, da bi i u durgom setu takođe tri puta osvojile servis protivnicama u trećem, petom i sedmom gemu i ponovo posle 6:1 nakon 24 minuta igre u drugom delu meča pobedile 2:0 u setovima.

Sledeće protivnice su im takođe Japanke Mana Ajukava i Haruka Kaji, koje su u prvom kolu pobedile njihove sunarodnice Mami Hasegavu i Mei Jamaguči rezutatom 2:1, po setovima 6:3, 4:6, 10:7.

 

ITF turnir Kurume u Japanu se igra na tvrdoj podlozi za nagradni fond od 60.000 maeričkih dolara, a nakon što je Jakšićeva bila sigurna u prvom kolu i u singlu u drugom kolu će igrati protiv Broudi 372 Naomi Broudi iz Velike Britanije.

Foto: Youtube Pirntscreen/