Tenis

U Đokoviću proradi inat kada je publika na strani rivala

Kako je najavio Novak Đoković sinoć je imao uživo uključenje na Instagramu tokom kojeg je razgovarao a svojim prijateljem i učiteljem reikija Žarkom Ilićem.
Jedan od zanimljivih delova razgovora bio je taj u kojem je prvi reket sveta otkrio zađto nije tako voljen u svim zemljama kao Rafale Nadal ili Rodžer Federer.

“Mene su često i zvižduci i publika koja je na strani mog protivnika motivisali da proradi srpski inat u meni. Kada neko ne veruje u tebe, to nekako u nama proključa i probudi se ta emocija koja nam da polet i snagu da dokažemo da možemo.

To je nešto što je super i što tebe dovede do nekog zacrtanog cilja. Ali, kako ćeš nakon tog meča posmatrati i negovati to iskustvo i taj doživljaj. Da li ćeš shvatiti kao neminovnu realnost i kao takvu uzeti je kao veliku lekciju?”, upitao je Đoković, a prenosi “B92“.

Vremenom je naučio da reaguje drugačije na zvižduke.

“Kao teniser već 15 godina se vraćam u ista mesta, na nekim mestima me više vole negde manje. Ja sam svestan da je to kako kako jeste. Ali, sam primetio da sam se u prvom delu moje karijere ponašao tako: ‘ja sam jači od njih, ne vole oni mene, ne volim ja njih, boli me da ne kažem šta”.

“Nekad odreagujem žustro prema njima, iznerviraju me, ali za razliku od mog reagovanja i shvatanja te situacije pre tri godine, sada bolje prihvatam to kako jeste. Trudim se da uvek izvučem neku pouku”, istakao je Đoković.