Tenis

Troicki, Petrović, Zekić i Kostićeva uspešni

Srpski teniser Viktor Troicki je uspešno počeo takmičenje u Roterdamu u singlu, a danas su takođe pobedama u nastavak takmičenja prošli i Danilo Petrović u Indiji, Miljan Zekić u Španiji i Natalija Kostić u Tunisu.

 

 

Troicki je pobedio Nemca Nemaca Žan Lenarda Štrufa rezutlatom 2:1, po setovima 1:6, 7:6 (7:5), 6:2 nakon jednog sata i 48 minuta igre.

Nakon što Troicki nije iskoristio brejk loptu u prvom, a Štruf u tri od čega dve uzastopne u drugom gemu, Nemac je u trećem bio uspešan u četvrtom i šestom gemu kada je iskoristio brejk prilike i lako rešio prvo set dopuštivši Srbinu da osvoji samo jedan gem nakon 25 minuta igre.

Međutim, sprski predstavnik koji je trenutno 67. na ATP listi se vratio u meč posle velike borbe, nakon što nije iskoristio dve brejk lopte u šestom gemu, bolje odigrao od rivala iz Nemačke koji je 56. teniser sveta i pošto je iskoristio treću od tri uzastopne brejk lopte u taj-brejku i izjendačio nakon 7:5 posle 52. minuta igre u drugom delu meča.

Troicki je u odlučujućem setu dva puta u petom i sedmom gemu oduzeo servis rivalu i posle 6:2 nakon pola časa igre u trećem setu trijumfovao na meču.

Teniski trunir iz serije 500 u Roterdamu se igra u zatvorenom na tvrdoj podlozi za nagradni 1.996.245 evra, a sledeći rival Troickom će biti Čeh Tomaš Berdih koji je pobedio 2:0 (7:5, 6:3) Mišu Zvereva iz Nemačke, dok će u prvom kolu u singlu igrati i Filip Krajinović koji je 38. na svetu igrati protiv Feliksa Augera Aliasimea koji se takmiči za Kanadu.

 

Takođe uspešan je bio i Danilo Petrović koji je 274. na svetu u singlu koji je pobedio rezultatom 2:0 (6:4, 6:2) za 52 minuta, Indijca Mariša Šureškumara i u drugom kolu će igrati protiv 214. na svetu Španca Enrikea Lopeza Pereza.

Petrović je takođe bio siguran i u dublu na turniru koji se igra u Indiji na tvrdoj podlozi za nagradni fond od 50 hiljada američkih dolara, jer je u tandem sa Cemom Ilkelom pobedio Španca Žerarda Granjolesa i Jasutaku Učijamu iz Japana 2:0 (7:5,6:3) i u drugom kolu će igrati protiv domaćih tenisera Prajneša Gunesvarna i Sundara Prašanta.

 

Treća nositeljka na takmičenju u Tunisu srpska teniserka Natalija Kostić je u prvom kolu pobedila Adanu Sofradžiju i Švedske rezultatom 2:0 (6:2, 6:4) i u drugom kolu će igrati protiv Kamil Sirieks iz Francuske, koja je u prvom kolu eliminisala Japanku Nagomi Higa šitani 2:0 (6:3, 6:2).

Teniski turnir u Hamametu u Tunisu se igra na šljaci za nagradni fond od 15 hiljada američkih dolara.

 

Milan Zekić je u prvom kolu na Fjučersu F5 u Mursiji pobedio domaćeg tenisera Arona Korteza Alkaraza rezultatom 2:1 (7:5, 5:7 6:3) i u drugom kolu će igrati protiv pobednika meča između Rusa Mihaela Korovina i Italijana Đanmarka Moronija.

Zekić je bio uspešan u dublu, upravo sa potencijalnim protivnikom u singlu, jer u dublu sa Đanmarkom Moronijemu u prvom kolu pobedio Italijanski tandem Edoarda Eremina i Pijetra Lićardija rezultaom 2:0 (6:3, 6:2), a sledeći rivali u drugom kolu će im biti treći nosioci na takmičenju Brazilac Edvardo Rusi i Španac Vilelja Martinez.

Teniski trunir u Mursiji u Španiji se igra na šljaci za nagradni fond od 15 hiljada američkih dolara.

Foto: Youtube Printscreen/