Tenis

Troicki, Petrović i Krstin uspešni

Srpski teniseri Viktor Troicki, Danilo Petrović i Peđa Krstin su bili uspešni, dok su Miomir Kecmanović i Nikola Milojević eliminisani.

 

 

Srpski teniser Viktor Troicki i Nemac Jan-Lenard Štruf su se plasirali u polufinale turnira u Sidneju u dubl konkurenciji.

Srbin i Nemac su pobedili Australijance Aleksa Bolta i Džordana Tompsona rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 7:6 (10:8), nakon jednog časa i 11 minuta igre.

Troicki i Štruf su prvi set rešili zahvaljujući brejku u prvom gemu da bi prednst sačuvali do kraja i posle 6:4 nakon 26 minuta poveli 1:0.

Nakon što nisu iskoristili dve uzastopne brejk lopte u semdom gemu, Troicki i Štruf su spasili su dve set lopte u taj-brejku drugog seta i trijumfovali, nakon što su bili bolji rezultatom 10:8 u taj-brejku, posle 44 minuta igre u drugom setu.

Drugi nosioci turnira Žan-Žulijan Rožer iz Holandije i Orija Tekau  iz Rumunije će im bit protivnici u polufinalu na truniru u Sidneju koji se igrana tvrdoj podlozi za nagradni fond od 468.910 dolara.

 

Danilo Petrović je u kvalifikacijama na Australijan Openu, pobedio u prvom kolu drugog nosioca u ovoj fazi takmičenja Francuza Nikolasa Mauta rezutlatom 2:0, po setovima 7:6 (7:4), 6:3, nakon jednog sta i 24 minuta igre.

Petrović je dva puta prvi ostvarivao brejkove u trećem i u devetom gemu, ali se rival odmah vraćao ribrejkovima u četvrtom i 10. gemu pa je prvi set rešio nakon što je bolji bio u taj-brejku rezultatom 7:4 nakon 56 minuta igre.

Drugi set srpki teniser je rešio u svoju korist 6:3 nakon brejka protiv 103. igrača sveta koji je ostvario u drugom gemu i sačuvao prednost do kraja ovog dela meča koji je trejao 28 minuta.

Pertoviću koji je 255. na svetu će nakon eliminacije dvostrukog Gren Slem šampiona u Melburnu, rival u drugom kolu biti 224. na ATP listi Austrijanac Denis Novak.

 

Peđa Krstin koji je 232 na ATP listi je takođe bio uspešan u prvom kolu Kvalifikacija za prvi Gren Slem u sezoni.

Srpski teniser se plasirao u drugo kolo pošto je pobedio 207. Adama Palašeka iz Češke rezultatom 2:1, posle preokreta po setovima 3:6, 6:3, 7:6 (7:3) nakon jednog sata i 52. minuta igre.

Krstin je izgubio prvi set zbog brejka koji je u šestom gemu ostvario Čeh koji je nakon 6:3 posle 35 minuta igre poveo 1:0 u steovima.

Srpski predstavnik je izjendačio zahvaljujući oduzetim servis gemovima Pavlašaku u drugom i četvrtom gemu kada je poveo 4:0, a Čeh je samo uspeo da osvoji jedan servis gem Krstinu koji je posle 6:3 za 27 minuta igre izgednačio na 1:1 u setovima.

Krstin je osvijio servis rivalu u trećem, ali je Čeh izjednačio na 5:5 nakon brejka u 10. gemu. Srbin je posle taj-brejka u kome je bio bolji rezultatom 7:3 nakon 48 minuta igre u odlučujućem setu trijumofvao.

Sledeći protivnik u drugom kolu kvalifikacija za Austalijan Open mu je 132. teniser sveta i 22 nosilac u ovoj fazi takmičenja Francuz Kventin Hajlis.

 

Miomir Kecmanović koji je 211. na svetu je eliminisan u prvom kolu kvalifikacija za Austalijan Open od 181. na ATP listi Viktora Glaovića iz Hrvatske.

Kecmanović je poražen rezultatom 2:1, posle preokreta, po setovima 6:4, 7:6 (7:5) 6:4 nakon dva sata i jedan minut igre.

Srpski teniser je poveo 1:0 u setovima zahvaljujući brejku u prvom gemu, nakon koga je sačuvao prednost i posle 6:4 za pola časa igre.

Igrač iz Hrvatske je izjednačio nakon taj-brejka u kome je bio bolji rezulataom 7:5 pošto su rivali bili sigurni na svoj servis nakon 48 minuta igre.

Glaović je trijumfovao nakon što je poveo posle brejka u prvom gemu, da bi Kecamnović izjendačio na 2:2 u četvrtom gemu, a Hrvat ponovo osvojio novi servis gem za 3:2 i tu prednost sačuvao do kraja meča u kome je pobedio nakon 42. minuta igre u odlučujućem setu.

 

Takođe u prvom kolu kvalifikacija za prvi Gren Slem u sezoni je eliminisan i Nikola Milojević koji je 178. na svetu.

Srpskog predstavnika je pobedio 131. na ATP listi Italijan Stefano Travaglia rezultatom 2:1, po setovima 6:4, 6:7 (5:7), 6:4 nakon dva časa i osam minuta igre.

Italijan je poveo nakon 6:4 posle brejka u 10. gemu prvog seta nakon 36. minuta igre.

Srpski predstavnik je izjendačio nakon taj brejka koji je rešio rezultaom 7:5 posle 54. minuta igre, nakon što je Milojević poveo poesle brejka u petom, a rival izjendačio oduzevši servis Srbinu u osmom gemu.

Italijan je kao i u prvom setu jednim brejkom u semdom gemu, rešio i odučujući deo meča za 37 minut igre.

Foto: Youtube Printscreen/