Tenis

Teniserke Srbije pobedile Hrvatsku posle dublova (FOTO)

Teniska rerezentacije Srbije je pobedila selekciju Hrvatske rezultatom 2:1 u odlučujućem meču I grupe Evro-afričke zone podgrupe B.

Prvi poen za Srbiju je osvojila Olga Danilović koje je pobedila Janu Fet, dok je za Hrvatski izjendačila nakon što je Dona Vekić porazila Aleksandru Krunić, a meč dublova je okončan u korist našeg nacionalnog tima, gde su Krunić i Danilović trijumfovale protiv Darije Jurak i Ane Konjuh.

 

Daniloviećva koja je 112. na svetu, je pobeidla igračicu koja je 262. na WTA listi rezutatom 2:1, posle proekreta po setovima 2:6, 6:2, 7:6 (9:7), nakon dva časa i 23 minuta igre.

Fet je povela pošto je načinila brejkove u trećem i petom gemu, dok po dve brejk lopte Danilovićeva nije iskoristila u drugom i dve u osmom gemu, pa je nakon 6:2 posle 40 minuta igre povela 1:0 u setovima.
Hrvatska teniserka je bolj počela i drugi set i načinila brejk u trećem gemu i povel 2:1, ali je nakon toga inicijativu preuzela Danilovićeva, koja je nanizala pet gemova nakon što je tri puta osvojila servis rivalki u četvrtom, šestom i osmom gemu i posle 6:2, nakon 39 minuta igre u drugom setu izjednačila na 1:1 u setovima.
Fet nije iskoritisla dva uzasotpne brejk lopte u trećem gemu, a Danilovićeva joj je oduzela servis u četvrtom gemu, da bi brejk zaostatka nakon toga vratila sa nulom u sedmom gemu, a pošto rivlaka nije iskoritila brejk loptu u devetom gemu, meč je odlučen u taj-brejku u kome je Danilovićeva trijumfovala posle 9:7 nakon jednog časa i tri minuta igre u odlučujućem setu.

Aleksandra Krunić koje ja 52. na WTA listi je poražena od Dona Vekić, koja je 25 na svetu posle preorekta rezultatom 2:1 (1:6, 5:7, 6:1), nakon jednog časa I 47 minuta igre.

Najbolja srpski teniserka je odlično odirala u prvom setu kada je prvo odbranila dve uzastopne brejk lopte rivalke u trećem gemu, a nakon toga dva puta uzastopno u četvrtom i šestom gemu oduzela servis protivnici i nakon ubedljivih 6:1, posle 25 minuta igre povela 1:0 u setovima.
Nakon toga je Hrvatica povela ubedljivo 5:1 nakon brejkova u drugom i šestom gemu, da bi se Krunićeva vratila pošto je oduzela servis rivalki u sedmom i devetom gemu i izjendačila na 5:5, ali je Vekićeva načinila odlučujući brejk u 12. gemu i nakon 7:5 posle 51 minut igre u drugom delu meča izjednačila na 1:1 u setovima.
Vekićeva je rešila meč u svoju korist zahvaljujući brejkovima u drugom i četivrtom gemu, dok Krunićeva nije iskoristila tri uzastopne brejk lopte u sedmom gemu, pa je Hrvatica nakon 6:1 posle pola sata igre u odlučujućem setu pobedila 2:1.

Krunić i Danilović su pobedile u dublu Dariju Jurak i Anu Konjuh poele preokreta, rezutlatom 2:1 (1:6, 6:1, 6:4) nakon jednog sata i 34 minuta igre.

Konjuh i Jurak su nakon brejkova u drugom i šesotm gemu posle 6:1, povele 1:0 u setovima nakon 20 minuta igre, da bi Danilović i Krunić na isti način, pošto su osvojile servis rivalkama takođe drugom i šestom gemu i odbanile brejk loptu u trećem gemu, nakon 6:1 posle 27 minuta igre u drugom delu meča izjendačile na 1:1 u setovima.

Danilović i Krunić su načinile brejk u petom gemu, pošto su realizovale prvu od dve utastopne brejk lopte i povele 3:2, da bi nakon toga sačuvale prednost do kraja i nakon 6:4 posle 45 minuta igre u odlučujućem setu pobedile 2:1

Pošto su se Srbija i Hrvatska teniska reprezentacija se borile se za prvo mesto u grupi B u Batu, naš nacionalni tim će kao prvoplasirana ekipa igrati protiv pobednika grupe A za plasman u plej-of za popunu Svetske grupe II Fed Kupa.

Foto: Twitter Printscreen/