Tenis

Stojanović uspešno nastavila takmičenje u Kini

Najbolja srpska teniserka je uspešno nastavila takmičenje na turniru u Kini.

 

Četvrta nositeljka Nina Stojanović je pobedila na turniru Šenženu domaću predstavnicu koja je 580 na svetu Čang Liu 2:0, po setovima 6:1, 6:4, nakon jednog časa i dva minuta igre.

Srpskinja koja je 86. na svetu je nakon 26 minuta igre rešila prvi deo meča nakon brejkova u trećem, petom i sedmom gemu i nakon 6:1, je povel 1:0 u setovima.

Rivalka je prva načinila brejk u trećem gemu, a Stojanović se vratila brejkom u šestom gemu. Nakon toga je ponovo Kineskinja oduzela servis Fed Kup reprezentativki Srbije u semom gemu, a ona joj odogvorila ribrejkom u osmom, a potom je načinila brejk sa nulom za kraj u 10. gemu i nakon 6:4, posle 36 minuta igre u drugom delu meča pobedila 2:0 u setovima.

Stojanović će u nastavku takmienja u četvrtfnlu igrati protiv sedme favoritkinje na takmiečnju a koja je 117. na svetu, Jasmin Paolini iz Italije koja je trijumfovala protiv Ursule Radvanska koja je 277. na svetu rezutlatom 2:0 (6:2, 6:4).

 

Druga srpska predstavnica na turniru u Šenženu, Natalija Kostić, nije bila uspešna i poražena je u osmini finala od Japanke Kurumi Nare 2:0 (6:2, 6:4) nakon jednog sata i 43 minuta igre.

Rivalka je oduzela servis Kostićevoj u prvom i u šestom gemu, a propustila je i dve uzastopne brejk lopte u petom gemu nakon 6:2, posle 31 minut igre je povela 1:0 u setovima.

Nara je posnovo oduzela Srpkinji servis na početku u provm gemu, a posle toga propustila dve uzastopne brejk lopte u trećem gemu i jednu u sedmom gemu, dok Kostićeva nije iskoristila pet brejk lopti od toga tri uzastopne u šestom gemu da se vrati u meč i Japanka je nakon 6:4, posle jednog sata i 12 minuta igre ,u drugom delu meča pobedila 2:0 u setvima.

Sledeća rivalka Nari je Jana Cepelova iz Slovačke koja je 180. na svetu, a ona je trijumfovala protiv Nao Hibino iz Japana koja je 102. na WTA listi rezutlatom 2:0 (6:2, 6:3).

 

ITF turnir u Šenženu, se igra na tvrdoj podlozi za nagradni fond od 100 hiljada dolara.

Foto: Youtube Printscreen/