Tenis

Stojanović prošla dalje, a Krstin ispao

Srpski teniser Peđa Krstin je eliminisan sa takmienja u Kazhstanu, a njegova sunarodnica Nina Stojanović je bila uspešna na turniru u Španiji.

 

Peđa Krstin koji je 209. na svetu je eliminisan u osmini finala na Čalandžeru u Šimkentu, od 201. na ATP listi Argentinca Federika Korije rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:1 nakon jednog časa i 15 minuta igre.

Krstin je bolje počeo meč i načinio brejk u prvom gemu, da bi Argentinac nakon što je propustio ukupno četiri a od toga tri uzastopne brejk lopte u četvrtom gemu, vratio prvo brejk zaostatka u osmom gemu, a zatim i preorkenuo kada je u 10. gemu oduzeo drugi put u prvom delu takmičenja Srbinu servis i nakon 6:4 posle 44 minuta igre poveo 1:0 u setvoima.

Korija je u druogm delu odmah na početku nanizao dva brejka u drugom i četvrtom gemu, a jednim ribrekom u petom gemu, jedni gem osvojio Krstin, pošto je u šestom Argentinac načinio novi brejk i zatim posle 6:1 nakon posla sata igre u ovom delu pobedio 2:0 u setovima.

Sledeći rival u četvrtfinalu Koriji će biti četvrti nosioc i 144. na svetu Lorenco Gustino iz Italije koji je pobedio 245. na ATP listi Japnaca Kaičija Učidu rezutlatom 2:0 (6:3, 6:2).

Čelendžer u Šimkentu se igra na šljaci za nagradni fond od 54.160 evra.

 

Srpska teniserka Nina Stojanović je uspešno nastavila takmičenje na ITF turniru u Barseloni.

Stojanović koja je 249. na svetu, je pobedila 370. na WTA listi Margot Jerolimos iz Francuske rezutatom 2:1, po setovima 6:4, 2, 6, 6:1 nakon dva sata igre.

Nakon što je Francuskinja propustila dve brejk lopte u prvom gemu, Stojanoićeva je načinila brejk u drugom, a protivnica joj je uzvratila ribrejkom u trećem gemu. Nakon toga, Stojanovićeva nije realizovala jednu brejk loptu u četvrtom i dve uzastopne u šestom gemu, ali osvojila servis sa nulom Jerolimos u 10. gemu i Srpkinja je nakon 6:4 posle 45 minuta povela 1:0 u setovima.

Jerolimus je zahvaljujući tome što je oduzela dva puta servis Stojanovićevoj, u trećem i petom gemu, nakon 6:2 posle 35 mintuta igre u drugom delu meča, izjendačila na 1:1 u setovima.

Stanovićeva je u odlučujućem setu oduzela dva puta servis rivalki, pošto je u oba slučaja i u trećem i u petom gemu realizovala drugu brejk loptu i nakon 6:1, posle 39 minuta igre u trećem delu meča pobedila 2:1 u setovima.

Sledeća rivalka joj je prva nociteljka i 138. na svetu Aleksandra Kik iz Sjedinjenih Američkih Država, koja je pobedila u drugom kolu 237. na WTA listi Kristinu Busku iz Špnaije rezultatom 2:0 (6:3,7:5).

ITF turnir u Barseloni se igra na šljaci za nagradni fond od 60.000 američkih dolara.

Foto: Youtube Printscreen/