Tenis

Stojanović ispala na početku u Austriji

Najbolja srpska teniserka Nina Stojanović nakon uspešnih kvalifikacija, nije uspešno nastavila takmičenje na ATP turniru u Austriji.

Sotojanović koja je 98. na WTA listi je u provm kolu turnnira u Lincu, poražena od 43. na svetu Elene Ribakine iz Kazahstana rezutlatom 2:0, po setovima 7:6 (7:5), 6:2 nakon jendog časa i 17 minuta igre.

Nakon što je Stojanovićeva prva načinila brejk u trećem gemu i potom prvo spasila tri brejk lopte rivalke, a zatim i propustila jednu u petom gemu. Rivalka joj je potom sa nulom vratila brejk zaostatka i izjendačila na 3:3. Srpkinja je ponovo oduzela servis rivaki u devetom gemu, ali je teniserka iz Kazahstana vratila odmah ribrejkom u 10. gemu i prvi deo meča je odlučen u taj-brejku. Nakon što je Stojanovićeva vodila 5:3, Ribakina je preokrenula nanizavši četiri poena i pošto je iskorisitla prvu set loptu nakon 7:5, posle 50 minuta igre, povela 1:0 u setovima.

Stojanovićeva je prva oduzela servis rivlaki u i drugom delu meča u drugom gemu, a nakon toga je igračica iz Kazahstana preokrenula rivbejkom u trećem i brejkom sa nulom u petom gemu i nakon toga još jednim u semom gemu i nakon 6:2, posle 26 minuta igre u durgom delu meča pobedila 2:0 u setovima.

Sledeća rivalka u drugom kolu Kazahstanki će biti pobednica meča između Ane-Lene Fridsam iz Nemačke koja je 166. i prve nositeljke Belinde Benčić iz Švajcarske koja je 10. teniserka sveta.

WTA turnir u Lincu iz kategorije 280 se igra na tvrdoj podlozi u zatvorenom za nagradni fond od 250.000 američkih dolara.

Foto: Youtube Printscreen/