Tenis

Srpski predstavnici saznali rivale u kvalifikacijama za Australijan Open (FOTO)

Nakon žreba prvog Gren Slema u sezoni poznati su protivnici srpskih teniserki i tenisera u prvom kolu kvalifikacija Australian Opena 2020. godine.

Olga Danilović koja je 188. na svetu će u prvom kolu igrati protiv sunarodnice Jovane Jović koja je 227. na WTA, pobednica ovog meča će u drugom kolu igrati protiv teniserke koja tirjumfuje od treće nositeljke Ruskinje Varvare Gračeve koje je 106. na svetu i 170. Kloe Paket iz Francuske.
Finalistkinje kvalifikacija će im biti pobednice iz mečeva Šveđanke Johane Larson koja je 206. na svetu, a koja u prvom kolu igra protiv 257. Poljakinje Urzule Radvanske i 193. na WTA listi Džesike Pončet iz Francuske koja se u prvom kolu takmiči protiv 29. nositeljke u kvalifikacijama Mendi Minele iz Holandije koja je 144. teniserka sveta.

Natalija Kostić koja je 164. će u prvom kolu igrati protiv Marije Kamile Osorio iz Kolumbije koje je 184. na WTA listi, a ukoliko je pobedi u drugom kolu će joj rivalka biti pobednica meča između 190. na svetu Holnđanke Rejčel Hogenkamp i 24. nositeljka u kvalifikacijama Ksiju Vang iz Kine koje je 142 na WTA listi.
Teniserke koje trijumfuju u ovom delu kostura će u finalu kvalifikacija igrati protiv igračica koje budu pobedile u mečevima između Kjoke Okamure (255.na svetu) iz Japana koja u prvom kolu igra protiv Hejli Baptiste (279. na WTA listi) iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Kineskinje Đa Đin Lu (183. na WTA listi), koja se u prvom kolu takmiči protiv 12. nositeljke Ljudmile Samsonove iz Rusije koja je 136. na svetu.

Bivši reket jedan Srbije Aleksandra Krunić koja je 165. na svetu će u prvom kolu igrati protiv 23. favoritkinje u kvalifikacijama Čehinje Tereza Martincova koja je 126 na svetu, a podednica ovog meča će se takmičiti protiv teniserke koja trijumfuje od Ruskinje Valerije koja je 180. na svetu i 291. na WTA listi Naikte Bejns iz Velike Britanije.
Pobednica će igrati protiv bolje iz mečeva između 14. nositeljke Frančeske Di Lorenco iz SAD koja je 120. na svetu koja igra protiv 226. na svetu Julija Grabher iz Austijre u prvom kolu i Itlaijanke Elizabete Koćiarete (168. na svetu) koja se takmiči protiv Bibijane Šofs iz Holandije (146 na WTA listi) u prvom kolu.

 

Viktor Troicki koji je 159. na svetu će u prvom kolu igrati protiv 22. nosioca u kvalifikacijama Bredlija Klana iz SAD koji je 132 na svetu. Pobednik ovog meča u drugom kolu gra protiv boljeg od dvojice igrača iz SAD-a Tai Son Kvaiatkovski (253. na svetu) i Kristofera Eubanksa (221. na ATP listi).
Igrač koji bude najbolji iz ovog dela će igrati protiv boljeg iz mečeva trećeg favorita u kvalifikacijama Barajdena Šnura iz Kanade koji je 103. igrač sveta, a koji igra u prvom kolu protiv Austrianca Sebastijana Ofnera koji je 156. na svetu i Itlaijana Frederika Gaja (150. na svetu) koji se u prvom kolu takmiči protiv Kimera Kopejansa iz Belgije (158. na ATP listi).

Peđa Krstin koji je 239. na ATP listi će se u provm kolu kvalifikacija takmičiti poritv 30. favorita Slovaka Martina Kližana koji je 140. reket sveta, a ako ga eliminiše u drugom kolu protivnik će mu biti bolji od 197. na svetu Portuglca Frederika Fereire Sivle i 181 na ATP lsiti Špnaca Enrikea Lopeza Pereza.
Oponent pobedniku ovog dela žreba će biti pobednik između 10. nosioca u kvalifikacijama i 108 na svetu Norbeta Gombosa iz Slovačke koji u provm kolu igra protiv Huana Pabla Fikovica 232 igrača iz Argentine i Italijana Roberta Markore (177. na svetu), koji se takmiči u provm kolu protiv Lukasa Lacka iz Slovačke a koji je 178. na svetu.

Nikola Milojević koji je trenutno 155. na svetu u provm kolu kvalifikacija je žreb odredio da igra protiv Japanca Danijela Taroa koji je 106. na svetu, a ukoliko ga eliminiše igraće protiv pobednika između dva igrača iz Amerike Ernesta Eskobeda (225. na svetu) i Mičela Krugera (165. na ATP listi) u drugom kolu.
Finale kvalifikacija će igrati protiv pobednika mečeva između Francuza Kventina Halisa (213. na svetu) koji se u porvom kolu takmiči protiv 247. na ATP listi Akire Santilana i Dakhi Lija iz Južne Koreje (233. na svetu) koji se u provm koluigra protiv 146. reketa sveta Itlaijana Alesandra Đanezija.

Danilo Petrović koji je 167. na svetu se u provm kolu takmiči protiv 192. na ATP listi Francuza Enzo Koekua, a u drugom kolu ako pobedi, će mu rival biti pobednik između 184. na svetu Dmitrija Papka iz Kazahstana i Žižen Ženga iz Kine koji je 137 na ATP listi.
Rival pobedniku ovog dela je pobednik iz mečeva izmeču četvrtog nosioca u kvalifikacijama i 121. na svetu Emila Rusuvuorija koji u prvom kolu igra protiv Faknda Menje iz Argentine (204 na ATP listi) i Stiva Darsisa iz Belgije (200. na ATP listi) koji se u provm kolu takmiči protiv 217. na svetu Eliota Benčetrita iz Francuske.

Foto: Youtube Printscreen/