Tenis

Srpske teniserke uspešno startovale u Japanu i Španiji

Srpska teniserka Jovana Jakšić je uspešno počela takmičenje u Japanu, dok je Olga Danilović dobro startovala u Španiji.

 

Jakšićeva koja je 278. na WTA listi, je u prvom kolu na ITF turniru u Kurumi, pobedila Džejmi Loeb iz Sjedinjenih Američkih Država koja je 236. na svetu, rezutlatom 2:0, po setovima 7:6 (7:2), 6:2 nakon sat i po igre.

Srpkinja je odbranila brejk loptu rivalke u prvom gemu, koja joj je zatim, nakon što je realizovala drugu od dve uzasotpne brejk lopte u trećem gemu, oduzela servis. Jakšićeva je odgovorila zatim ribrejkom u četvrtim gemu, kada je iskoritila prvu od dve uastopne brejk lopte, a nakon što su protivnice bile sigurne na svoj servis, Srkinja je prvi set rešila nakon taj-brejka posle 7:2 nakon 53 minuta igre.

Jakšićeva je bila mnogo ubedljivija u durgom setu u kome je dva puta rivalki oduzela servis u trećem i petom gemu, a spasila je i jednu brejk loptu rivalke u osmom gemu i nakon 6:2 posle 36 minuta igre u drugom delu meča pobedila 2:0 u setovima.

Sledeća protivnica Jakšićevoj na turniru koji se igra na tvrdoj podlozi za nagradni fond od 60.000 američkih dolara, će joj biti pobednica meča između domaće teniserka koja je 633. na svetu Himeno Sakatsume i 372 Naomi Broudi iz Velike Britanije.

 

Olga Danilović koja je 126. na svetu je takođe bila uspašna na početku takmičenja La Bisbal D’emporda.

Srpkinja je pobedila 270. na WTA listi Nadju Podorosku iz Argentine rezutlatom 2:0, po setovima 7:6 (10:8), 6:2 nakon jendog časa i 41. minut igre.

Teniserka iz Argentine je bolje počela meč i nakon tri gema, posle dva brejka, u prvom i trećem vodila 3:0, da bi nakon toga ribrejkom Danilovićeva smanjila na 3:1. Povela je Podorska 5:3 nakon brejka u semdom gemu i servirala za prvi set. Međutim, Danilovićeva preokrenula nakon dva uzastopna brejka u osmom i 10. gemu, pošto je zatim bila bolja 10:8 i u taj-brejku i rešila prvi set posle velike borbe nakon jednog časa i sedam minuta igre.

Srpkinja je prva oduzela servis rivalki u prvom gemu, a ona joj je odgovorila ribrejkom u durgom, da bi nakon toga Danilovićeva nanizala dva brejka u finišu u petom i sedmom gemu i nakon 6:2 posle 34 minuta igre u drugom delu meča pobedila 2:0 u setoivma.

Sledeće rivalka Danilovićevoj na ITF turniru koji se igra na šljaci za nagradni fond od 60.ooo američkih dolara će joj biti 225. Marina Zanevska iz Belgije koja je u prvom kolu pobedila 214. na WTA listi Katinku Fon Dajkman rezutlatom 2:0 (6:2, 6:4).

Foto: Youtube Printscreen/