Tenis

Srbija saznala rivala u plej-ofu FED Kupa (FOTO)

Posle žreba u sedištu Internacionalne teniske Federacije (ITF) u Londonu, za predstojeće plej-of mečeve za plasman u kvalifikacije Svetske grupe Fed kupa 2021. godine, teniska reprezentacija Srbije je saznala rivla u ovom takmičenju.

Srbiji će se u plej-ofu takmičiti protiv FED Kup tima Kanade, a naša zemlja će biti domaćin, pošto obzirom su se ove dve selekcije poslednji put takmičile 2014. u Montrealu.

Žensku tenisku reprezentaciju Kanadu su ove godine predstavljale šesta teniserka sveta Bjanka Andresku, zatim 186. na svetu Lejla Eni Fernandes i 447. na WTA listi Gabrijela Dabrovski, koje je sedma na listi dublova, a prošle godine su za FED Kup selekciju predstojećeg rivala Srbije igrale Fransoa Abanda, Rebeka Marino i Šeron Fičmen.

Fed kup selekcija Srbije je prethodne sedmice na takmičenju I grupe Evro-afričke zone u Luksemburgu izborila plasman u plej-of inašto što se nalazila se u šeširu selekcija koje su stigle u plej-of takođe kroz zonska takmičenja, a među kojima su pored naše reprezentacije bile: Argentina, Italija, Meksiko, Poljska i Ukrajina, je na žrebu izvukla za protivnike jednu od reprezentacija od koje su protekle nedelje izgubile kvalifikacije za Svetsku grupu 2020. i među kojima su bili: Brazil, Velika Britanija, Kanada, Japan, Kazahstan, Letonija, Holandija i Rumunija.

Preostali parovi žreba su:

Poljska – Brazil
Meksiko – Velika Britanija
Srbija – Kanada
Letonija – predstavnik Azije/Okeanije
Japan – Ukrajina
Rumunija – Italija
Argentina – Kazahstan
Holandija – predstavnik Azije/Okeanije

Plej-of mečevi se igraju 17. i 18. april 2020.

Foto: Youtube Printscreen/