Tenis

Srbija poražena od Velike Britanije (FOTO)

Teniska reperezentacija Srbije je izgubila od Velike Britanije rezultatom 2:0, nakon što je Kejti Bulter pobedila u prvom meču Ivanu Jorović i osvojila prvi poen, a Džoana Konta drugi trijumfom u drugom protiv Aleksandre Krunić.

 

Teniska reprezentacija Srbija se kao prvoplasirane u grupi B koja je igrala u Batu, plasirala u plej-of za popunu Svetske grupe II Fed Kupa, nakon pobeda protiv Turske, Gruzije i Hrvatske, gde je igrala protiv rivlaki iz Velike Britanije koje su trijumfovale u grupi A protiv selekcija Grčke, Slovenije i Mađarske.

 

Kejti Bulter je osvojila prvi poen za Veliku Britaniju pošto je u prvom singlu pobedila Ivanu Jorović rezutlatom 2:0 (6:4, 6:3) nakon jednog sata i 28. minuta igre.

Britanka je načinila dva brejka na početku u prvom i trećem gemu, da bi nakon toga prvi gem takođe nakon što je oduzela servis rivalki Jorovićeva osvojila u četvrtom gemu, kada je smanjila na 3:1. Nakon toga su usledila dva gema u kojima su protivnice osvajale servis rivlakama, Batler u petom, a Jorović u šestom, da bi teniserka iz Velike britanije koja je 83. na svetu povela nakon što 6:4 posle 43 minuta igre 1:0 u setovima.

Batler je durgi set rešila nakon što je tri puta Jorovićevoj koja je 117. na WTA listi oduzela tri puta servis u trećem, sedmom i devetom gemu, dok je Srpkinja vratila samo jedan brejk zaostatka i nakon 6:3 posle 44 minuta igre u drugom delu meča Batler je pobedila 2:0 u setovima.

 

Aleksandra Krunić koja je 57. na svetu je poražena od Džoane Konte koja je 39. rezutlatom 2:1, po setoviam 7:6 (7:1), 3:6, 6:2 nakon dva časa i 24 minuta igre

Krunićeva je bolje počela meč i načinila prva brejk u prvom gemu, ali je Konta vratila brejk zaostaka u četvrtom gemu, da bi posle toga Srpinj prva osvajla servis rivalki, ali nije uspea da sačuva prednsot, jer je ostvarivala brejkove u devetom i 11. gemu, a ribrejkovima u 10. i 12 gemu se Britanka vraćala i povela 1:0 u setovima, pošto je bila ubedljiva u taj-brejku 7:1 i nakon 58 minuta igre povela 1:0 u setovima.

Srpkinja je posle preorekta izjendačila, jer je Konta načinila brejk u prvom gemu, a zatm Krunićeva izjendačila brejkom u četvrtom na 2:2 a potom preokrenula, pošto je osvojila servis rivalki u osmom gemu i nakon 6:3 posle 45 minuta igre u drugom delu meča izjendačila na 1:1 u setovima.

Konata je rešila meč, nakon dva brejak u trečem setu u četvrtom i osmom gemu i posla 6:2 nakon 45 minuta igre u odlučujućem setu pobedila 2:1.

 

 

Velika Britanija će se 20. i 21. aprila 2019. godine boriti u plej-ofu za popunu Svetske grupe II Fed Kupa, dok je naša reprezentacija završila je sa ovogodišnjim takmičenjem i naredne godine boriti u I grupi Evro-afričke zone.

Foto: Youtube Printscreen/