Tenis

Srbija pobedila Tursku u FED Kupu (FOTO)

Teniska selekcija Srbije pobedila reprezentacije Turske 2:1 u grupe I Evro-afričke zone FED Kupa

Ivana Jorović je osvojila prvi poen za Srbiju, dok je trijumfom u drugom singlu Aleksandra Kunić donela pobedu Srbiji. U rezultatski nebitnom meču dubl Jorović i Danilović poražen je od para Kalašnjikova – Bolkvadaze sa 2:0.

 

Jorovićeva koja je koja je 117. na svetu je pobedila 258. na WTA listi Kaglu Bujukadžkaj rezultatom 2:0 (6:2, 6:3) nakon jednog sata i 26 minuta igre.

Srpkinja je rešila prvi set nakon što je dva puta oduzela servis rivalki u četvrtom i osmom gemu, a nije iskoristila jednu brejk loptu u šestom gemu i nakon 6:2 posle 39 minuta igre povela 1:0 u setovima.
Bujukadžkaj je počela brejkom drugi set, ali joj je Jorovićeva odmah odgovorila ribrejkom sa nulom u drugom gemu. Nakon toga je Srpkinja spasila tri brejk lopte od toga dve uzastopne u trećem gemu, da bi ključni brejk je načinila u šestom gemu i nakon 6:3, posle 46 minuta igre u drugom delu meča trijumfovala 2:0 u setovima.

 

Aleksandra Krunić koja je 57. na svetu je pobedila Pemru Ozgen koja je 237 na WTA listi, posle preorekta rezultatom 2:1 (3:6, 6:3,) nakon jednog sata i 57 minuta igre.

Turkinja je bolje počela meč i nakon dva brejka u sedmom i devetom gemu je posle posle 6:3 nakon 32 minuta igre je povela 1:0 u setovima.
Ozgen je bolje počela i drugi set, jer nakon što je odbranila brejk loptu u prvom, načinila je brejk u trećem gemu i povela 3:1. Međutim, Krunićeva je nakon toga preorkenula pošto je prvo ribrejkom vratila brejk zaostatka u petom gemu, a zatim osvojila servis rivalki u devetom gemu i nakon 6:4 posle 47 minuta igre u drugom delu meča izjendačila na 1:1 u setovima.
Krunićeva je nakon što je odbranila tri uzastopne brejk lopte u četvrtom gemu iskoritila prvu od dve uzastopne brejk lopte u petom gemu, a nakon toga oduzela servis rivalki i u sedmom gemu i nakon 6:2 posle 37 minuta u odlučujućem delu meča pobedila 2:1 u setovima.

 

Sledi meč igraju dublovi u kome igraju Olga Danilović i Aleksandra Krunić protiv Pemre Ozgen i Ipek Sojlu, ali on neće uticati na pobedu Srbije.

Srbija je u prvom meču rezultatom 2:1 pobedila Gruziju i sada ima dve pobede u grupi gde je još i Hrvatska. Srpske teniske reprezentativke se bore za plasman u plej-of za popunu Svetske grupe II Fed Kupa, a samo će prvoplasirana ekipa iz grupe imati priliku da se bori se za promociju u razigravanju za mesto u Svetskoj grupi II, a igra će protiv prvoplasirane reprezentacije iz grupe A u kojoj su Velika Britanija, Mađarska, Grčka i Slovenija.

Foto: Youtube Printscreen/