Tenis

Polovičan uspeh srpskih teniskih predstavnika (FOTO)

Srpski teniseri i teniserke su ostvarili polovičan uspeh na turnirima na kojima su se takmičili.

Treći teniser Srbije Laslo Đere je završio takmičenje na turniru u Rimu i nakon pobede u prvom kolu Kukuškinom, 32. tenisera sveta je eliminisao u drugom 14. nosilac, Nikoloz Basilašvili.

Gruzijac je pobedio Đerea u drugom kolu Mastersa u prestomici Italije rezutatom 2:0, po setovima 7:5, 6:4, nakon jednog časa i 27 minuta igre 26 minuta igre.

Đere je u prvom gemu spasao dve brejk lopte, ali je u trećem gemu Gruzijac realizovao treću, pošto je propustio dve uzastopne brejk lopte pre toga. Srbin je odmah uzvratio ribrejkom u četvrtom gemu kada je iskoristio treću od tri uzastopne brejk lopte. Zatim je su rivali osvajali servise protivniku u sledeća dva gema, a Đere spasio brejk loptu opnenta u sedmom gemu, da bi prvi deo meča odlučio brejk Basilašvilija u 11. gemu i nakon 7:5 posle 49 minuta igre je poveo 1:0 u setovima.

Baslašvili je odlučujući brejk načinio u petom gemu i nakon 6:4, posle 37 minuta igre u durgom delu meča i Gruzijac je trijumfovao 2:0 u setovima.

Nakon četvrtog međusobnog meča rezultat 2:2 u pobedama, a u sledećem kolu Basilašvili će igrati pobednikom meča između drugog na svetu Španca Rafaela Nadala i 42. na ATP listi Žeremija Šardija iz Francuske.

Masters u Rimu se igra na šljaci za nagradni fond od 5.791.280 evra.

Aleksandra Krunić je u dublu uspešno počela takmičenje na WTA turniru iz Premijer kategorije u prestonici Italije.

Krinićeva je u tandemu sa Andrejom Klepač iz Slovenije u provm kolu u Rimu pobedila Italijanski dubl Sara Erani i Martina Trevizan rezutlatom 2:0 po setovima 6:3, 6:1 nakon 50 minuta igre.

Srpskinja i Slovenka su oduzele servis teniserkama iz Italije u četvrtom i osmom gemu, a ona su im vratile samo jedan brejk u sedmom gemu i nakon 24 minuta igre posle 6:3 su poevele 1:0 u setovima.

Krunić i Klepač su zatim četiri brejka načinile u drugom setu u prvom, trećem, petom i sedmom gemu, dok su jedan brejk ostvarile u sedmom gemu koji je bio jedni gem koji su osvojile protivnice, pa su Slovenka i Srpkinja nakon 6:1 posle 26 mintua igre u drugom delu meča trijumfovale 2:0 u setovima.

Sledeće rivalke u osmini finala su ima druge nositeljek Nikol Meličar iz Sjedninjenih Američkih Država i Kveta Peščke iz Češke.

WTA turnir u Rimu se igra na šljaci za nagradni fond od 3.452.538 evra.

 

Druga teniserka Srbije u je pobedom počela takmičenje na ITF turniru u Španiji.

Ivana Jorović koja je 101. na svetu je u provom kolu La Bisala trijumfoval protiv Meksikanke Renate Zaruzue koja je 267. na WTA listi rezutaltatom 2:0 (6:2, 6:3) nakon jednog časa i 33 minuta igre.

Teniserka i Meksika je prva oduzela servis na meču u prvom gemu, a ribrekjkom odgovorila Srpkinja u drugom, da bi nakon toga preokrenula nakon brejkova u četvrtom i osmom gemu i nakon 6:2 posle 41 minuta igre povela 1:0 u setovima.

Ponovo je rivalka prva načinila brejk i u drugom setu, a ribrejkom joj uzvratila Jorovićeva koja je rešila meč nakon što je oduzela servis Zarazui i u osmom gemu, pošto je pre toga spasila jednu brejk loptu u trećem i četiri u sedmom gemu, a preopustila jednu u četvrtom gemu i nakon 6:3, posle 52 minuta igre u durogm delu meča pobedila 2:0 u setovima.

Sledeća rivalka joj je Ekaterina Gorgodze iz Gruzije koja je 161. na svetu, a koja je u provm kolu pobedila 204. na WTA listi Zoe Hajvs iz Australije rezutlatom 2:1, po setovima 1:6, 7:6 (7:4), 7:6 (7:0).

 

Nakon što je Olga Danilović bila uspešna u prvom kolu na takmičenju La Bisala koje se igra na šljaci za nagradni fond od 60.000 američkih dolara u singlu, treći reket Srbije je eliminisan na početku takmičenja u dublu.

Danilovićeva koja se takmičila sa domaćom teniserkom Paulom Hibert Badosom, a one su poražena u prvom kolu od dubla iz Špnaije Eva Gerero Alvarez/Giomar Maristani Zuleta De Reales rezultatom 2:0 (6:2, 6:4), nakon jednog sata i 15 minuta igre.

Gerero Alvarez i Zuleta De Reales su prvi set rešile nakon brejkova u drugom i semdom gemu i nakon 6:2 posle pola časa igre povele 1:0, da bu u drugom oduzele servis rivalkama u debeotm gemu i nakon 45 minuta igre u drugom delu meča pobedila 2:0 u setovima.

Dublu iz Španije će rivalke u drugom kolu biti Dalma Galfi iz Mađarske i Georgina Garsija-Perez iz Španije koje su u prvom kolu pobedile rezultaotm 2:0 (6:3, 6:2) teniserke iz Španije Noru Ajala Seru i Kristinu Majorovu Bakhtinu

 

Selektor Dejvis Kup reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić nije uspešno počeo takmičenje u dublu na Čelendžeru u Nemačkoj.

Zimonjić je u dublu sa Dastinom Braunom iz Nemačke izgubio u prvom kolu na čelendžeru Heilborn od prvi nosioca, domaćeg tandema Kevina Kravica iz Andreasa Miesa rezutlatom 2:0 (6:4, 6:3) posle 52 mintua igre.

Zimonjić i Braun su bolje počeli prvi set i oduzeli servis rivalima idmah u prvom gemu, ali je bolje završio dubl Mies Kravic koji su zatim načinili brejkove u šestom i 10. Ggmu i nakon 6:4 posle 25 minuta igre poveli 1:0 u setovima.

Drugi set su Kravic i Mies rešili zahvaljujući brejku u četvrtom gemu, nakon čega su sačuvali prednost i posle 6:3, nakon 26 minuta igre u drugom delu meča pobedili 2:0 u setovima.

Sledećii rivali su im pobednici između domaćeg dubla Danijel Altmaier – Rudolf Moleker koji u prvom kolu igraju protiv Uzbekistanca Denisa Istomina i Pitera Polanskog iz Kanade.

Čelendžer Heilborn se igra na šljaci za nagradni fond od 92.040 evra.

Foto: Youtube Pirntscreen/