Tenis

Pobeda Kecmanovića na startu u Milanu (VIDEO)

Srpski teniser Miomir Kecmanović je odlično počeo Završni turnir za igrače sledeće generacije (NextGen) u Milanu.

Kecamnović koji je 55. na svetu je trijumfovao protiv Norvežanina Kaspera Ruda koji je 63. na ATP listi u prvom kolu grupe A.

Turnir se igra po drugačijim pravilima, na tri dobijena seta i četiri dobijena gema u setu, uz taj-brejk pri rezultatu 3:3, a Srbin je pobedio rezutlatom 3:0, po setovima 4:3 (7:5), 4:3 (7:5), 4:2. nakon jedan čas i 15 minuta igre.

Srpski as je nakon što su rivali bili sigurni na svoj servis bio bolji u taj-brejku kada je iskoristio drugu set loptu i nakon 7:5 je posle 4:3 u gemovima posle pola sata igre poveo 1:0, da bi na isti način rešio i durgi set nakon 23 minuta igre.

Kecmanović je u petom gemu oduzeo servis protivniku, kada je iskoristio prvu od dve uzasotpne brejk lopte i nakon 4:2, pošto je realizovao prv meč loptu, posle 21 minut igre u trećem delu meča je pobedio 3:0 u setovima.

Srpski teniser će u drugom kolu igrati protiv Aleksa De Minora, a u trećem kolu grupe A protiv Alehandra Davidoviča-Fokine, dok se u grupi B takmiče Ugo Umber, Mikael Imer, Frensis Tiafo i Janik Siner.

Foto: Youtube Printscreen/