Tenis

Petrović ispao u prvom kolu u Njujorku (FOTO)

Srpski teniser Danilo Petrović koji se plasirao u glavni žreb za ATP turnir u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) kroz kvalifikacije, nije uspešno nastavio takmičenje i jer se nije plasirao se u drugo kolo.

Petrović koji je 159. na ATP listi je poražen u prvom kolu  turnira u Njujorku na meču protiv, još jendog tenisera koji se u glavni žreb kvalifikovao kroz kvalifikacije, 116. na svetu Italijana Paola Lorencija rezultatom 2:0, posle preorekta, po setovima 4:6, 6:4, 6:0 nakon dva sata i jednog minuta igre.

Nakon što je Lorenci osduzeo servis Srbinu petom gemu, Petrović je prvo spasio brejk loptu u semom gemu, a nakon toga vratio brejk zaostatka u osmom, da bi potom i načio preorket, kada je iskorisito prvu od dve uzastopne brejk, a ujedno i set lopte i nakon 6:4, je posle 43 minuta igre poveo 1:0 u setovima.

Petrović je iskoristio treću pošto je dve uzastopne brejk lopte propustio u četvrtom gemu, a brejk zaostatka je rival vratio sa nulom u sedmom gemu, potom je Itlaijan rezalizovao treću od tri brejk lopte u devetom gemu i nakon 6:4, posle 43 minuta igre u drugom delu meča izjendačio na 1:1.

Italijan je nakon toga osvojio servis gemove Petroviću u prvom i trećem gemu, a Srbin propustio jednu brejk loptu u drugom i pet brejk lopti u četvrtom gemu. Lorenci je nakon toga načinio brejk i u petom gemu i nakon 6:0 posle 34. minut igre u trećem delu meča, pobedio 2:1 u setovima.

ATP turnir u Njujorku iz kategorije 250 se igra na tvrdoj podlozi za nagradni fond od 804.180 američkih dolara, a sledeći rival Lorenciju će mu biti Petrovićev sunarodnik Miomir Kecmanović koji je uspešno počeo takmičenje u Njujorku u glavnom žrebu pošto je pobedio u provm kolu domaćeg tenisera Tomija Pola.

Foto: Youtube Printscreen/