Tenis

Milojević siguran i u singlu i u dublu, a Petrović i Krunićeva ispali

Srpski teniseri su ostvarili polovičan uspeh na turnirima na kojima su se takmičili.

 

 

Nikola Milojević se u singlu plasirao u drugo kolo turnira u Taškentu, pošto mu je Čeh Lukaš Rosol.

Sledeći rival u drugom kolu mu je 233. na svetu Rus Jevgenij Karlovski koji je u prvom kolu pobedio 205. na ATP listi Hi Dak Lija iz Južne Koreje rezutlatom 2:0, po setovima 7:6 (7:3), 6:4.

Milojević je bio uspešan i u dublu pošto je u paru sa Egipćaninom Mohamedom Safvatom pobedio sunarodnika Danila Patrovića i Mirzu Bašića iz Bosne i Hercegovine rezultatom 2:0 (7:5, 7:5).

Sledeći rivali u drugom kolu će im biti Rus Alexander Pavličenkov i Cung-Hua Jang iz Kineskog Tajpeha koji su pobedili u prvom kolu Elgin Mihaila Elgina iz Rusije i Portugalca Gonzala Oliveiru 2:1 (4:6, 6:4, 10:5).

 

Danilo Petrović koji je 266. na svetu je završio takmičenje i u singlu porazom od 128. na svetu Feliksa Ože Aliasima iz Kanade 2:0, po setovima 6:4, 7:5 za sat i 25 minuta igre.

Njegov rival u drugom kolu biće Rus Aleksej Vatutin koji je podedio Federika Silvu iz Portugala rezutlatom 2:0 (6:1, 6:2).

Čelendžer u Taškentu se igra na tvrdoj podlozi za nagradni fond od 75.000 američkih dolara.

 

Aleksandra Krunić je završila takićenje na WTA turniru u Hong Kongu, jer je posle poreaza u singlu u provm kolu u pojedinačnoj konkurenciji, najbolje rangirana srpska teniserka izgubila i na startu takmičenja u konkurenciji dublova.

Krunićeva koja se takmičila i Arina Rodionova iz Rusije je izgubile od Japanke Šuko Aojama – Lidija Morozava iz Belorusije rezutlatom 2:1, po setovima 4:6, 6:2, 10:8.

Sedeće rivalke u drugom kolu su im pobednice meča Vong Čong Eudice i Ling Žang Ling iz Hong Konga koje u provm kolu igraju prtiv Francuskinje laiz Korne i Saisai Ženg iz Kine.

WTA turnir u Hong Kongu se igra na tvrdoj polozi za nagradni fond od 750.000 američkih dolara.

Foto: Youtube Printscreen/