Tenis

Milojević predao meč u finalu, a Đere eliminisan na startu

Srpski teniseri nisu imali uspešna dan pošto je Nikola Milojević posle odličnih igara na čelendžeru u Barletu, nije osvojio titulu, a na početku takmičenja je eliminisan Laslo Đere.

 

Milojević koji je trenutno je 183. teniser sveta je posle 1:1 u setovima, nakon što je rival prvi set dobio posle taj-brejka 7:6 (9:7), a Srbin izjendačio nakon 7:5 i pri vođstvu oponenta 3:2 u trećem delu meča nakon dva sata i 30 minuta igre predao meč 175. na ATP listi Itlaijanu Đanluki Mageru.

Srbin je prvi oduzeo servis u trećem gemu rivalu, koji je odgovorio ribejkom u četvrtom, da bi zatim opet Srbin ostvario prednsot nakon brejka u petom setu. Međutim, još jednom je Itlaijan izjendačio brejkom u osmom gemu i poveo 1:0 u setovima posle 9:7 u taj-brejku nakon jednog sata pet minuta igre.

Itlaijan je počeo brejkom u prvom, a Srbin odgovorio ribrejkom u durogm gemu, da bi ponovo Mager ostvario prednost novim brejkom u trećem gemu. Milojević je zatim načinio preorket, jer je izjednačio na 5:5 kada je u 10. gemu oduzeo servis Italiju a onda brejkom u 12. gemu nakon 7:5, posle 51 minuta igre u drugom delu meča izjendačio na 1:1 u setovima.

Počeo je Mamger brejkom u prvom, a Milojević ribrejkom u durgom gemu, da bi novu prednsot domaći tenise ostvario brejkom sa nulom u petom gemu kada je poveo 3:2 i nakon što je poveo 30:0 u sledećem gemu posle 34 mitnuta igre u trećem setu Srbin je zbog povrede predao meč.

Milojević je osvojio 48 ATP poena sa kojima će napredovati na ATP listi.

 

Laslo Đere nije uspešno počeo takmičenje na Mastersu u Monte Karlu.

Đere koji je 32. na svetu je poražen posle preokreta, od dve pozicije lošije rangiranog Argentinca Gvida Pelje rezultatom 2:1, po setovima 6:7 (2:7) 6:2, 6:4 nakon dva sata i 25 minuta igre.

Argentinac je prvo propustio brejk loptu u prvom gemu, azatim oduzeo servis Srbinu u treem gemu, da bi se đere vratio brejkom u šestom gemu (3:3), a pošto je posle toga spasio i brejk loptu u devetom gemu, prvi set je rešio nakon 7:2 u taj-brejku posle jednog sata i dva minuta igre.

Pelja je drugi set rešio posle brejkova u četvrtom i osmom gemu i nakon 6:2 posle 32 minuta igre u drugom delu meča izjendačio na 1:1 u setovima.

Nakon izjendačene igr Đere nije iskoristio dve brejk lopte u devetom gemu, a Pelja je posle druge u 10. gemu rešio meč u svoju korist nakon 6:4 posle 50 minuta igre u odlučujućem setu.

Pelji će rival u drugom kolu biti sedmi nosilac Hrvat Marin Čilić koji je bio slobodan u prvom kolu, a koji je trenutno 11. na svetu.

Foto: Youtube Printscreen/