Tenis

Marej operisan, oporavak pola godine (FOTO)

Nekadašnji prvi teniser sveta Endi Marej je operisan pošto mu je izvršena hirurška intervencija nad problematičnim kukom u Melburnu.

Škotski teniser je ipak morao da bude operisan i i zbog toga će njegov povratak zbog oporavka biti odložen za još pola godine, jer se čekuje da će se škotski as vrati za deo sezone kada se u Evropi igraju turniri na travnatoj podlozi zaključno sa Vimbldonom.

Marej je kao i Đoković na pauzi od devetog dana Vimbldona prošle godine, kada je odlučio je morao da se odmori ne bi li zalečio kuk bez operacije.

Britanac je pokušavao da se vrati, nakon što je zamenio Đokovića na egzibiciji u Abu Dabiju poslednjih dana 2017, ali se u tada videlo da se nije opravio u potpunosti nakon što se veoma teško se kretao.

Nakon sjajnih rezultata u drugom delu sezone 2016, posle kojih je došao na poziciju jedan na ATP listi, Škot je posle Vimbldona imao polugodišnji oporavak. Pošto mu sada predstoji još jedan u istom trajanju Marej će ukupno godinu dana imati pauzu zbog povrede kuka.