Tenis

Lajović uspešno počeo u dublu u Buenos Airesu

Srpski teniser Dušan Lajović je uspešno počeo takmičenje na turniru u prestonici Argentine u dubl konkurenciji.

Lajović je u dublu sa Italijanom Markom Čekinatom trijumfovao u prvom kolu protiv Argentinskog tandema Federika Delbonisa i Giljerma Durana rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 6:3, 10:8, nakon jednog sat i 15 minuta igre.

Argentinci su rešili prvi set u svoju korist zahvaljujući brejku u petom gemu posle 6:4 nakon 29 minuta igre.

Srbin i Italijan već na početku drugog seta u drugom gemu oduzeli servis rivalima i zatim nakon što su spasili brejk loptu u petom gemu, nakon 6:3 posle 32 minuta igre u drugom delu meča izjendačili na 1:1 u setovima.

Nakon više mini brejkova u trećem setu, pošto su Lajović i Čekinato su poveli sa 4:1, a Delbonis i Duran preokrenuli na 5:4, da bi Srbin i Italijan vratili prednost i nakon što su iskoristili prvu meč posle 10:8 nakon 13. minuta igre u odlučujućem setu trjumfovali 2:1 u setovima.

Sledeći rivali Lajoviću i Čekinatu u četvrtfinalu će im biti pobednik meča između Čeha Romana Jebavija i Andreasa Moltenija iz Argentine, koji će igrati protiv Japanca Taroa Danijela i Maksimilijana Marterera iz Nemačke.

Lajović koji je 43. na ATP listi će se takmičiti i u singlu, a protivnik u prvom kolu će mu biti domaći igrač, Leonardo Majer koji je 51. na svetu.

ATP turnir u prestnici Argentine se igra na šljaci za nagradni fond od 673.135 američkih dolara.

Foto: Youtube Printscreen/