Tenis

Lajović siguran u prvom kolu u Monte Karlu (FOTO)

Srpski teniser Dušan Lajović je uspešno počeo takmičenje na Mastersu u Monte Karlu.

Lajović koji je 48. Nna svetu je u provm kolu trunira iz serije 1000 koji se igra u Kneževini Monako, pobedio 78. na ATP listi Maleka Jazirija iz Tunisa, rezutlatom 2:0, po setovima 6:4, 6:4, nakon jednog sata i 27 minuta igre.

Rvali nisu iskoristili u uvodnom delu meča po jednu brejk loptu, Srbin u prvom, a Tunižanin u drugom gemu, da bi Lajović brejkom u devetom gemu, nakon čega je spasio tri brejk lopte u 10. gemu (od toga dve uzastopne), poveo nakon 6:4, posle 47 minuta igre, 1:0 u setovima.

Lajović ponovo ne koristi priliku da oduzme servis protivniku u prvom gemu pošto je propustio dve uzastopne brejk lopte u prvom gemu, a zatim je i spasio pokušaj rivala u četvrom gemu kada je imao brejk loptu. Takođe i u drugom setu nakon brejka (bez izgubljenog poena) u devetom gemu Lajović rešava i drugi set nakon 6:4 posle 40 minta igre u drugom delu meča.

Sledeći rival Lajoviću na Mastersu koji se igra na šljaci za nagradni fond 5.585.030 evra, će biti pobednik meča između, 84. na svetu, koji se plasirao preko kvalifikacija, Argentinca Gvida Andreocija i 16. nosioca Belgijanca Davida Gofana koji je 21 na ATP listi.

Foto: Youtube Printscreen/