Tenis

Lajović prvi igrač iz Srbije eliminisan u singlu sa prvog Mastersa u sezoni (FOTO)

Srpksi teniser Dušan Lajović je prvi igrač iz naše zemlje koji je eliminisan u singlu na Mastersu u Indijan Velsu.

Lajović koji je 45. na ATP listi je prvi teniser iz Srbije koji je eliminisan sa prvog Mastersa u sezoni, pošto je izgubio u drugom kolu od 11. tenisera sveta Marina Čilića iz Hrvatske, koji je trijumfovao rezutčatom 2:0, po setobvima 6:3, 6:4 nakon jednog časa i 32 minuta igre.

Čilić je počeo prvi set sa dva brejka u drugom i četvrtom gemu i poveo 4:0. Nakaon toga je Lajović vratio jedan brejk u petom gemu i teniser iz Hrvatske je poveo, nakon 6:3 posle 43 minuta igre, 1:0 u setovima.

Hrvatski igrač je ponovo prvi oduzeo servis Lajoviću i u durgom setu u trećem gemu, da bi mu Lajović odmah uzvratio ribrejkom u četvrtom. Međutim, nakon toga je Čilić načinio brejk i u sedmom gemu i sačuvao prednost do kraja, pošto Srbin nije iskoristio tri brejk lopte u 10. gemu i nakon 6:4 posle 48 minuta igre u durgom delu meča trijumfovao 2:0 u setovima.

Sledeći rival Ćiliću je pobednik meča između Denis Šapovalova i Stiva Džonsona.

Filip Krajinović koji je 113. na svetu u trećem kolu igra protiv 15. na ATP listi Rusa Danila Medvedeva, 32. na svetu Laslo Đere igra u srpskom derbiju protiv 13o. na ATP listi Miomira Kecmanovića, dok najbolji igrač sveta Novak Đoković takođe u trećem kolu igra protiv 39. na ATP listi Filipa Kolšajbera iz Nemačke.

Foto: Youtube Printscreen/