Tenis

Lajović posle velike drame u trećem kolu u Argentini

Kasno sinoć Dušan Lajović izborio je plasman u treće kolo turnira u Argentini pobedivši Pedra Martineza 2:0 (7:6 (6), 7:6 (6)).

Srbin je posle dosta muka obezbedio treće kolo u Bueons Ajresu. Nije dobro igrao protiv znatno slabije rangiranog tenisera, ali je na kraju uspeo da slavi.

U prvom setu je viđena velika borba u kojem nije bilo brejkova. Očekivano se ušlo u taj – brejk u kojem je španski teniser poveo sa 3:0. Deloval o je da Lajović nema šanse. Ipak, uspeo je da izjednači na 3:3, da bi Martinez poveo sa 6:4 uz dve set lopte. Lajović je uspeo da se izvuče i da osvoji naredna četiri poena za vođstvo u setovima od 1:0.
Drugi set je doneo dosta uzbuđenja i brejkova na obe strane. Već na startu su viđeni po jedan na obe strane. Stiglo se do 5:5 i dve brejk prilike z Lajovića, nije ih iskoristio. U narednom Martinez nije iskoristio svoju priliku, p aje meč ušao u taj – brejk. Ponovo je španski teniser vodio sa 3:0, potom i 5:1. Delovalo je da ćemo gledati treći set. Ipak Lajović ponovo vezuje šest poena i stže do prve meč lopte. Na kraju koristi drugu i slavi za 2:0.
Sledeći rival Lajoviću biće bolji iz dvoboja između Kaspera Ruda i Pabla Karbaljesa-Baene.