Tenis

Lajović eliminisan i u singlu u Švajcarskoj

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspešno počeo takmičenje u singlu u Švajcarskoj, nakon eliminacije u dublu.

Lajović koji je 33. na svetu je poražen u prvom kolu Radua Albota iz Moldavije koji je 49. na ATP listi rezutlatom 2:1, posle preorketa, po setovima 2:6, 6:3, 6:4, nakon jednog sata i 45 minuta igre.

Srpski as je bio ubedljiv u prvom delu meča, kada je iskoristio prvu od dve uzastopne brejk lopte u prvom i brejkom sa nulom oduzeo servis rivalu u petom gemu, da bi nakon 6:2, posle 27 minuta igre, poveo 1:0 u setovima.

Albot je načinio odlučujući brejk u drugom delu meča u šestom gemu, nakon čega je sačuvao prednsot do kraja i nakon 6:3, posle 29 minuta igre izjednačio na 1:1 u setovima.

Moldavac je nakon što je propustio ptri brejk prilike u prvom i tri u trećem gemu, je u sedmom gemu oduzeo servis Lajovići i nakon 6:4, posle 49 minuta igre u odlučujućem delu, meča pobedio 2:1 u setovima.

Albot će u osmini finala igrati protiv prvog nosioca Rodžera Federera koji je treći na svetu i u provm kolu je pobedio 112. na svetu Petera Gojovčuka iz Nemačke, rezultatom 2:0 (6:2, 6:1).

Laslo Đere koji je 39. na svetu će u prvom kolu igrati protiv sunarodnika Filipa Krajinoviča koji je 46. na ATP listi u provom kolu.

ATP turnir iz kategorije 500 u Bazelu, se igra na tvrdoj podlozi u zatvorneom za nagradni fond od 2.219.975 evra.

Foto: Youtube Printscreen/