Tenis

Krunićeva eliminisana na startu turnira u Dohi

Najbolje rangirana srpska teniserka Aleksandra Krunić nažalost nije uspešno je počela takmiečnje na turniru u Dohi.

Krunićeva koja je 47. na svetu je poražena u prvom kolu od 25. na WTA listi Čehinje Barbore Štricove rezultaom 2:0, po setovima 6:4, 6:4 nakon jedan čas i 39 minuta igre.

Štricova nije iskoristila brejk loptu u petom gemu, a Kruničeva u šestom, da bi Čehinja prvi set rešila zahvaljujući tome što je oduzela sevis srpskoj prednstavnici u sedmom gemu , pošto Srpkinja nije uspela da se vrati u 10. gemu kada je propustila tri od dve uzastopne brejk lopte i posle 6:4 nakon 47 minuta igre.

Usledila je velika borba u drugom setu, a Krunićeva je uspela da spasi dve uzastopne brejk lopte u trećem gemu, a zatim je Srpkinja nije iskoristila četiri brejk prilike u šestom, ali je i odbranila četiri od toga tri uazastopne u sedmom gemu. Međutim, Štricova je bila bolja u finišu iskoristila treću brejk loptu u devetom gemu i posle 6:4 nakon 51 minuta igre u drugom delu meča trijumfovala.

Sledeće rivalka Štricovoj u drugom kolu će joj biti pobednica meča između Nemice Julije Georges i nejne sunarodnice Lusi Safarove, dok će Krunićeva takmičenje nastaviti u dublu sa Ukrajinkom Katerinom Bodarenkom u prvom kolu mečom protiv Nastasije Rodionove iz Australije i Nadije Kičenok iz Ukrajine.

Teniski turnir u Dohi se igra na tvrdoj podlozi za nagradni fond od 3.173.000 američkih dolara.

Foto: Youtube Printscreen/