Tenis

Krunić se plasirala u polufinale u Švedskoj

Srpka teniserka Aleksandra Krunić je uspešno nastavila takmičenje na turniru u Švedskoj.

Krunić koja je na svetu je 113. na setu je u četvrtfinalu turnira u Baštadu, pobedila 166. na WTA listi domaću teniserku Johanu Larson rezutlattom 2:1 po setovima 6:4, 6:7 (5:7), 6:4 nakon dva sata i 33 minuta igre.

Srpskinja je načinila brejk u provm gemu kada je iskorisitla drugu brejk loptu, da bi nakon toga Larson u šesotm gemu vretila brejk zaostatka, a potom Krunić u devetom gemu novim brejkom, pošto je realizovala treću od tri uzasotpne brejk lopte, nakon 6:4, posle 39 mintua igre, povela 1:0 u setovima.

Krunić je nanizala dva brejka na početku drugom seta. Prvo je oduzela servis rivlaki u prvom gmeu kada je posle propuštene tri uzastopne brejk lopte iskoritila četvrtu, da bi nakon toga u trećem gemu realizovala i prvu od dve uzastopne brejk lopte. Ribrejkom sa nulom joj je uzvratila Larson u četvrtom gemu, a nakon toga je i drugi brejk zaostaka vratila, kada je iskoristila drugu od tri uzastopene brejk lopte u šestom gemu. Krunić je potom prvo propustila brejk loptu u devetom i odbranila takođe jendu brejk loptu u 10. gemu, da bi u 11. gemu osvojila servis rivalki sa nulom. Međutim, ribrejkom joj je uzvratila rivalka u 12. gemu, a nakon toga je posle 7:5 u taj-brejku posle jendog sata i osam minuta igre u drugom delu meča izjendačila na 1:1 u setovima.

Larson je prva osvojila servis rivalki, pošto je prvo propustila po brejk loptu u prvom, trećem i petom gemu, a realizovala drugu od dve uzasotpne u sedmom gemu. Međutim ,Krunić je preoreknula u finišu, pošto je iskorisitla drugu brejk loptu u osmom gemu za ribrejk i nakon toga u 10. gemu reaizovala drugu od tri uzastopne brejk, a ujedno Ii meč lopte i nakon 6:4 posle 45 mintua igre u odlučujućem delu meča pobedila 2:1 u setovima.

sledeća rivalka u polufinalu će joj biti Japanka koja je 117. na WTA listi koja je u četvrtfinlu pobedila 97. na svetu Monu Bartel iz Nemačke reztulatom 2:1 (6:2, 3:6, 6:2).

Turnir u Baštadu se igra na šlajci za nagradni fond od 125.000 američkih dolara.

Foto: Youtube Printscreen/