Tenis

Krunić ispala u polufinalu u Baštadu

Srpska teniserka Aleksandra Krunić nije uspešno nastavila takmičenje na turniru u Švedskoj.

Krunić koje je 113. na svetu je u polufinalu na turniru u Baštadu, poražena od Misaki Doi iz Japana koja je 117. na WTA listi rezutlatom 2:0 po setovima 6:1 nakon jednog časa i 21 minuta igre.

Japanka je nanizala dva brejka u uvodnom delu meča, kada je, nakon što je odbranila dve brejk lopte Spkinje u prvom gemu iskorsitla prvu od dve uzasotpene u drugom i treću, nakon što je dve propustila u četvrtom gemu. Krunićeva je vraitla jedna brejk zaostatka u petom gemu, kada je realizovala šestu brejk loptu, pošto nije pre toga dve uzastopne, ali je u šestom gemu odmah iskoristila drugu od dve uzastopne brejk lopte Japanka, koja je posle 6:1, nakon 34 mintua, igre povela 1:0 u setovima.

Japanka je propustila jednu brejk loptu u prvom, a zatim načinila brejk sa nulom u trećem gemu. Srpkinja je oduzela servis rivalki u osmom gemu kada je realizovala drugu brejk loptu i izjendačila na 4:4. Mešđutim Doi je u 11. gemu načinila novi brejk i nakon toga sačuvala prednost, da bi nakon 47 minuta igre u drugom delu meča, pobedila 2:0 u setovima.

Sledeća rivalka Doi u finalu će joj biti teniserka iz Crne Gore Danka Kovnić Koja je 162. na WTA listi, a koja je u provm polufinalu trijumfovala protiv Poljakinje Katarine Kave koja je 231 na svetu rezutlatom 2:1, posle preokreta (2:6, 6:4, 6:1).

Foto: Youtube Printscreen/