Tenis

Krunić eliminisana na početku turnira u Kini

Srpska teniserka Aleksandra Krunić nije uspešno počela takmičenje u Kini za razliku od njene sunarodnice i saigačice iz FED kup reprezentacije Nine Stojanović.

Krunić koja je 122. na svetu je poražena u provom kolu na WTA turniru Nančang od domaće teniserke koja je prva nositeljka Šuai Žang, koja je 32. na svetu rezutlatom 2:0 (6:3, 6:3) nakon jednog čas i 13 minuta igre

Kineskinja je odizela servis Srpkinji sa nulom u četvrtom, dok je Krunić na isti način odgovorila ribrejkom u petom gemu, ali je nakon toga Žang ponovo oduzela servis u šestom gemu, a naša teniserka nije iskorisitla dve uzastopne brejk lopte u sedmom gemu i nakon 6:3 posle pola sata igre, je povela 1:0 u setovima.

Žang je počela drugi deo meča sa dva uzastopne brejka u prvom i trećem gemu, da bi Krunić nakon toga iskorisitla drugu od dve uzastopne brejk lopte, ali je zatim odmah Kineskinja odgovorila ribrejkom u sedmom gemu. Srpkinja je ponovo oduzela servis rivlaki u osmom gemu i smanjila 5:3. Međutim, novim brejkom u devetom gemu, nakon što je iskoristila šestu meč lopu posle 6:3, nakon 42 minuta igre u drugom delu meča, Kineskinja je pobedila 2:0 u setovima.

Sledeća rivlka u je Lin Žu koja je 115. na svetu koja je u prvom kolu trijumfovala protiv 324. na svetu Peangtan Fiphueč sa Tajlanda rezutlatom 2:0 (6:2, 6:2).

WTA turnir Nančang u Kini iz kategorije 280, se igra na tvrdoj podlozi, za nagradni fond od 250.000 američkih dolara.

Foto: Youtube Printscreen/