Tenis

Krstin siguran u Kazahstanu, a Radnović poražena, dok je Stojanović pobedila u Španiji

Srpski teniser je uspešno nastavio takmičenje na Čelendžeru u Kazahstanu, dok je Dejana Radanović eliminisana, a Nina Stojanović trijumfovala na ITF turniru u Španiji.

 

Osmi nosioc Krstin, koji je 209. na svetu, je u drugom kolu Čelendžera u Šimkentu pobedio rezultatom 2:0 (6:3, 6:4) Aleksandra Vukića, koji se takmiči za Australiju, a koji je 310 na ATP listi.

Krstin je prvi set rešio nakon što je oduzeo servis rivalu u četvrtom gemu, kada je realizovao drugu brejk loptu i nakon toga je sačuvao prednsot do kraja, da bi posle 34 minuta igre nakon 6:3, poveo 1:0 u setovima.

Srbin je osvojio servis sa nulom u prvom gemu protivniku koji mu je uzvratio ribrejkom u drugom, a nakon toga Krstin nije iskoristio tri brejk lopte u treće gemu, kao ni tri uzastopne u petom, ali je realizovao prvu od dve uzastopne u sedmom gemu, da bi nakon 6:4 posle 46 minuta igre u drugom delu meča pobedio 2:0 u setovima.
Sledeći rival u osmini finala kolu Krstinu će biti pobednik meča između 305. Na svetu Tomislava Brkića iz Bosne i Hercegovine i 201. na ATP listi Argentinca Federika Korije.

Čelendžer u Šimkentu se igra na šljaci za nagradni fond od 54.160 evra.

 

Srpska teniserka Dejana Radnović nije uspešno počela takmiečnje na ITF turniru u Barseloni, a Nina Stojanović je trijumfovala.

Radanovićeva koja je 233. na WTA listi je poražena od 263. na svetu Katarine Hobgarski iz Nemačke rezultatom 2:0, po setovima 6:2, 7:6 (10:8) nakon jednog sata i 49 minuta igre.

Srpkinja je bolje počela meč i već je prvi gem rešila brejkom sa nulom, da bi joj na isti način uzvratila rivalka, koja je zatim i osvojila servis Radanovićevoj (koja nije iskorisitla još jednu brejk loptu u sedmom gemu), u šestom i u osmom gemu i nakon 6:2 je povela u posle 32 minuta igre 1:0 u setovima.

Teniserka i Nemačke je načinila brejkove u drugom i četvrtom gemu, a Srpkinja u trećem i sedmom gemu, da bi Hobgarski nakon 10:8 u taj-brejku posle jednoga sata i 16 minuta igre u drugom delu meča pobedila 2:0 u setovima.

Sledeća rivalka Hobgarski u drugom kolu je 265. na svetu Kagla Bujukakaj iz Turske, koja je u prvom kolu pobedila 180 na WTA listi Danku Kovinić iz Crne Gore rezultatom 2:0 (6:3, 6:0).

 

Stojanović koja je 249. na svetu, je pobedila 242. na WTA listi Kimberli Cimerman iz Belgije rezutlatom 2:0, po setovima 6:3, 7:5, nakon jednog sata i 36 minuta igre.

Srpkinja je počela sa dva brejka u prvom i trećem gemu, a nakon toga je usledio deo pred kraj prvog seta u kome su rivalke če puta uzastopeno oduzimale jedna drugoj servis. Cimerman je načinila brejkove u šestom i osmom, a Stojanović je odgovarala ribrejkom u sedmom i devetom gemu i nakon 6:3 posle 39 minuta igre, je povela 1:0 u setovima.

Stojanovićeva je osvojila servis protivnici u drugom gemu, a rivalka je vratila brejk zaostatka u sedmom gemu, da bi nakon toga Srpkinja ponovo oduzela servis rivlaki u osmom gemu, koja joj je zatim odgovorila ribejkom u devetom gemu kada je Stojanović propustila jednu meč loptu. Stojanović je spasila dve brejk lopte rivalke u 11. gemu, a osvojila servis rivalki u 12. i nakon 7:5 posle 57. minuta igre u drugom delu meča trijumfovala 2:0 u setovima

Sledeća rivalka joj je 370. na svetu Margot Jerolimos iz Francuske koja je pobedila suarodnicu Manon Arkangioli koje je 490. na WTA listi rezutlatom 2:1, po setoviam 4:6, 6:1, 7:6 (8:6).

 

ITF turnir u Barseloni se igra na šljaci za nagradni fond od 60.000 američkih dolara.

Foto: Youtube Printscreen/