Tenis

Krajinović ostao bez trenera

Nakon samo tri meseca trener Filipa Krajinovića, Tomas Johanson, odlučio je da prekine saradnju sa srpskim teniserom.

Prošle nedelje Krajinović je učestvovao na turniru u Monpeljeu, gde je poražen u četvrfinalu od Tomaša Berdiha. Sa Srbinom je bio i Johanson, pa je ostaje nejasno zašto je došlo do tako iznenadnog razlaza.

“Tomas me je u nedelju posle podne pozvao i rekao da više ne može da bude moj trener. Malo je reći da sam u šoku. Izuzetno sam iznenađen, jer nisam očekivao ovakav postupak Johansona”, rekao je Krajinović za “Blicsport”.

Između Srbina i Šveđanina nije bilo nesuglasica.

“Ne! Nismo imali niti jednu ružnu reč za sve ovo vreme. Jako lepo smo sarađivali, slagali smo se. Dobro sam igrao, imao sam dve meč lopte protiv Berdiha u Monpeljeu. OK, izgubio sam, ali nisam imao ni sreće. Ne razumem potez, ne razumem odluku”, razočaran je trenutno 72. igrač sveta.

Johanson je obrazložio svoju odluku.

“Rekao je da mora da bude uz porodicu i da ne može sve vreme da putuje sa mnom na turnire. Ne razumem odluku i nije mi drag način na koji mi je saopštio da raskidamo saradnju. Ako je osećao da bismo mogli da imamo neki problem, trebalo je da mi kaže, da to rešimo. Ovako, zaista me je neprijatno iznenadio. Imao sam visoko mišljenje o njemu i kao čoveku i kao treneru, a onda mi je ovo saopštio! Zaista ne znam šta ću sada da radim”, zaključio je Krajinović.

Naš Dejvis kup reprezentativac mora brzo nađe novog trenera, a već za nedelju dana očekuje ga turnir u Marseju.

Foto: Youtube Printscreen/