Tenis

Krajinović među najboljih osam u Roterdamu

Kasno sinoć Filip Krajinović je izborio plasman u četvrfinale ATP turnira u Roterdamu nakon pobede nad Vasekom Posilipom od 2:0 (6:4, 7:6).

Srbin je nakon dva sata i velike borbe izbacio Kanađina. Još u prvom setu je bilo evidentno da nas čeka neizvestan dvoboj. Sve do devet gema nije bilo brejka. Konačno do njega stiže Krajinović i to posle treće prilike. Već u narednom gemu Posilipo je imao priliku da ribrejk, nije iskoristio čak četiri prilike, pa je na kraju naš as slavio sa 6:4.
Znatno više uzbuđenja viđeno je u drugom setu. Već na startu Krajinović je oduzeo servis rivali i delovalo je da ifde ka pobedi. Uspeo je da sačuva svoj servis i kod rezultata 5:4 je imao priliku da se završi. Imao je čak tri meč lopte, nije ih iskoristio, da bi potom Kanađanin iz četvrtog pokušaja stigao do brejka. Ubrz je Posilipo tražio medicinsku pomoć, delovalo je da će teško nastaviti meč, ali je stisnuo zube. U 12.gemu je imao priliku za osvajanje seta, nije je iskoristio, pa se na kraju ušlo u taj – brejk.

Poveo je Krajinović sa 5:3, da bi potom rival osvojio tri poena i stigao je do set lopte. Na sreću ne koristi dve prilike da meč uvede u treći set. Srbin preokreće na 8:7 i konačno slavi sa 9:7 i 2:0 u setovima.

Naredni rival Krajinoviću biće Andrej Rubljov.