Tenis

Kecmanović uspešno počeo takmičenje u Njujorku

Srpski teniser Miomir Kecmanović je uspešno počeo takmičenje na ATP turniru u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Kecmanović koji je 54. na svetu je u prvom kolu ATP turnira u Njujorku pobedio domaćeg tenisera koji je 70. na svetu Tomija Pola, rezultatom 2:0, po setovima 6: 4, 6:2 nakon jednog časa i 18 minuta igre.

Srbin nije u provm gemu iskorisito dve uzastopne brejk lopte, a realizovao je drugu u sedmom gemu, da bi nakon toga u osmom odbranio dve uzasotpne brejk lopte protivnika i nakon 6:4, posle 40 minuta igre, poveo 1:0 u setovima.

Nakon što je Kecmanović oduzeo američkom teniseru servis u prvom, pošto je propustio dve uzastopne brejk lopte, a iskoristio treću, Pol je odmah uzvratio ribrejkom u drugom gemu, kada je realizovao prvu od dve uzasotpne brejk lopte. Srbin je nakon toga propustio brejk loptu u trećem gemu, a potom iskorisito drugu u petom gemu, da bi nakon toga oduzeo servis rivalu i u sedmom gemu i nakon 6:2, posle 37 minuta igre u drugom delu meča pobedio 2:0 u setovima.

Sledeći rival Srbinu koji je šesti nosioc na takmičenju, u drugom kolu će biti  pobednik jednog dva tenisera koji su plasman u glavni žreb ostvarila kroz kvalifikacije.

ATP turnir u Njujorku iz kategorije 250 se igra na tvrdoj podlozi za nagradni fond od 804.180 američkih dolara, a na njemu se takmiči i Danilo Petrović koji je kroz kvalifikacije ostvario plasman u glavni žreb.

Foto: Youtube Pirntscreen/