Tenis

Kecmanović se vraća na teren

Prvi srpski teniser koji se vraća na teren biće Miomir Kecmanović.
Mladi as boriće se za trofej na Palm Biču, prvom teniskom turniru u SAD posle dozvole da sportska takmičenja ponovo mogu da se organizuju u ovoj državi zbog pandemije koronavirusa. On će da se takmiči za pehar u konkurenciji Rajlija Opelke, Tomija Pola i Huberta Hurkača.
Turnir će se organizovati bez prisustva publike, bez skupljača loptica, a uz poštovanje svih propisanih mera zaštite. Uz tenisere na terenu će biti još samo glavni sudija, a svaki igrač će imati označeni prostor u kom može da boravi između poena.

“Mnogo sam uzbuđen što imam priliku da se vratim na teren i odigram nekoliko mečeva. Nadam se da će ljudi moći da se uključe i da prate takmičenje. Budite pažljivi, čuvajte se i nadam se da se vidimo uskoro”,rekao je Kecmanović.

Miomir je u SAD imao mogućnost da vežba na jednom od terena, kako bi održao formu.

“Trenirao sam sve vreme dok sam bio u Americi. Doduše, prve nedelje sam se odmarao, ali sam posle krenuo da radim kako bih ostao u ritmu. Ipak, biće zabavno da konačno igramo prave mečeve, i radujem se tome. Doduše, bez navijača biće čudan osećaj, kao da smo i dalje na treningu. Ipak, biće i zanimljivo”,istakao je Kecmanović.