Tenis

Kecmanović se plasirao u polufinale u Milanu (VIDEO)

Srpski teniser Miomir Kecmanović je odlično završio grupnu fazu Završnog turnira za igrače sledeće generacije (NextGen) u Milanu.

Kecamnović koji je 55. na svetu je nakon trijumfa protiv Norvežanina Kaspera Ruda u provm kolu 3:0, po setovima 4:3 (7:5), 4:3 (7:5), 4:2 i nakon poraza u drugom kolu grupe A od Australijanca Aleksa De Minora 3:1, po setvoima 4:1, 4:3 (7:4), 1:4, 4:0, je trijumfovao ponovo i u trećem kolu.

Srpski as je pobedio 87. na svetu Alehandra Davidoviča-Fokinu iz Španije rezutlatom 3:0, po setovima 4:1, 4:1, 4:3 (8:6) nakon 58 minuta igre u trećem kolu grupe A.

Nakon što nije iskorostio jednu brejk loptu u prvom, Kecmanović je oduzeo servis rivalu u trećem, a potom i u petom gemu i nakon 4:1, posle 19 minuta igre je poveo 1:0 u setovima.

Srbin je zatim nakon brejka u drugom gemu, drugog dela meča, ponovo posle 4:1, nakon 12 minuta igre, poveo 2:0 u setovima.

Kecmanović nije iskorisito tri brejk lopte u prvom gemu, trećeg dela meča, a potom ni jednu u trećem gemu, da bi nakon što je spasio dve set lopte rivala iskoristio prvu meč i posle 8:6 u taj-brejku, nakon 26 minuta igre u trećem delu meča pobedio 3:0 u setovima.

Turnir se igra po drugačijim pravilima, na tri dobijena seta i četiri dobijena gema u setu, uz taj-brejk pri rezultatu 3:3.

Mladi srpski teniser je ovom pobedom izborio plasman među četiri najbolja na turniru za najuspešnije svetske igrače do 21 godine i plasirao je polufinale u Milanu.

Janik Siner je za sada ostavrio plasman u polufinale iz Grupe B, sa dve pobede protiv Mikaela Imera 3:0 i Amerikanca Frensisa Tijafoa 3:1, a upravo oni odlučuju o plasmanu u međusobnom meču nakon pobede Tijafoa protiv Uga Umbera 3:1 i pobede Imera takođe protiv Umbera 3:1, dok se iz grupe A sa tri pobede kao prvi iz grupe plasirao Australijanac Aleks De Minor.

Foto: Youtube Printscreen/