Tenis

Kecmanović posle preokreta protiv Zvereva do osmine finala (FOTO)

Srpski teniser Miomir Kecamnović je uspešno nastavio takmičenje na Mastersu u Sinsinatiju.

Kecmanović koji je 58. na svetu je pobedio u drugom kolu od sedmog nosioca i šestog tenisera sveta Aleksandra Zevreva iz Nemačke rezutlatom 2:1, posle preokreta, po setovima 6:7 (4:7), 6:2, 6:4, nakon dva sata i 18 minuta igre.

Nemački teniser je prvi osvojio servis rivalu u četvrtom gemu, a Kecmanović uzvratio ribrejkom u petom, da bi u devetom opet Zverev načinio brejk koji mu je odmah u 10. gemu vratio Srbin i pošto su rivali bili sigurni nakon toga na svoj servis prvi deo je rešen u taj-brejku. Zverev je bio ubedljiv i poveo 6:1, da bi nakon što je iskoristio četvrtu set loptu nakon 7:4, posle 53 minuta igre, poveo 1:0 u setovima.

Kecmanović je prvo spasio jednu brejk loptu u drugom gemu, a nakon toga je dva puta oduzeo servis rivalu u petom i sedmom gemu i nakon 40 minuta igre u durgom delu meča, posle 6:2, izjendačio na 1:1 u setovima.

Sprki as je osvojio servis rivlu u petom gemu, koji mu je uzvratio ribrejkom u šestom gemu, ali je ponovo Srbin načinio brejk zatim i u sedmom gemu i nakon toga sačuvao prednsot do kraja i posle 6:4, nakon 44 minuta igre u odlučujućem delu meča, pobedio 2:1 u setovima.

Sledeći rival Kecmanoviću u osmini finala će mu biti pobednik meča između Tijfoea Fransisa iz Sjedinjenih Američkih Država koji je 52. na svetu i Španca Roberta Bautiste-Aguta koji je 11. na svetu.

Kecmanoviću je ovo prva pobeda nad nekim igračem iz Top 10, a kroz kvalifikacije se plasirao u glavni žreb Mastersa u Sinsinatiju, koji se igra na tvrdoj podlozi za nagradni fond od 6.735.690 američkih dolara.

Foto: Youtube Printscreen/