Tenis

Kecmanović ispao u Šangaju

Srpski teniser Miomir Kecmanović nije uspešno počeo takmičenje na Mastersu u Kini i nakon Filipa Krajinovića i on je eliminisan u provm kolu.

Kecmanović koji je 50. na svetu je poražen od Mihaila Kukuškina iz Kazahstana koji je sedam pozicija lošije rangiran, rezutlatom 2:0, po setovima 7:6 (7:4), 6:4, nakon jednog časa i minuta igre.

Pošto Kukuškin nije iskorisito dve uzastopne brejk lopte u drugom i još dve brejk lopte u osmom gemu, a Kecmanović jednu u devetom gemu, prvi deo meča je odlučen u taj-brejku u kome je Kazahtanac bio bolji 7:4 i nakon što je iskoristio drugu set loptu i poveo 1:0 u setovima, nakon jendog časa i dva minuta igre.

Kazahstac je osvojio servis Kecmanoviću nakon što je iskoristio drugu od dve uzastopne brejk lopte u prvom gemu, a nakon toga je i propustio jednu brejk loptu u petom gemu i posle 6:4 nakon 41 minuta igre u drugom delu meča pobedio 2:0 u setovima.

Sledeći rival Kukuškinau u drugom kolu mu je pobednik meča 14. na svetu Davida Gofana iz Belgije i Francuza Rišarda Gasekea koji je 52. na ATP listi.

Dušan Lajović koji je 31. na ATP listi, od ostalih srpskih predstavnika, igra u prvom kolu protiv 40. na svetu Rajana Opelke iz SAD, dok branilac titule u Šangaju, nakon što je srpski as bio slobodan prvom kolu, Novak Đoković će u drugom igrati protiv Denisa Šapovalova iz Kanade nakon što je 36. igrač sveta pobedio u prvom kolu Amerikanca Frensisa Tiafoa koji je 51 na ATP listi, rezultaotm 2:0 (6:4, 6:2).

ATP Masters u Šangaju, se igra na otvorenom na tvrdoj podlozi od 7. do 13. oktobra, a nagradni fond na turniru iz kategorije 1000 je 8.322.885 američkih dolara.

Foto: Youtube Printscreen/