Tenis

Kecmanović eliminisao Đerea (FOTO)

Nakon što je prvo eliminisan Dušan Lajović, još jedan Srbin je okončao takmičenje u singlu na prvom Mastersu u sezoni, što je bilo neminovno pošto su igrala međusobno naša dva predstavnika.

Miomir Kecmanović koji je 130. na svetu je pobedio 32. na ATP listi Lasla Đerea rezutlatom 2:0, po setovima 6:2, 7:6 (7:3) naokon jednog časa i 39 minuta igre u trećem kolu Matersa u Indijan Velsu.

Kecamnović koji ima 19. godina je prvi set rešio pošto je dva puta oduzeo servis rivalu u trećem i petom gemu i nakon što je realizovao u oba slučaja prvu od dve uzastopne brejk lopte, sačuvao je prednost do kraja pošto Đere koji ima 23. godine nije iskortistio jednu brejk loptu u osmom gemu i nakon 6:2 posle 32 minuta je poveo 1:0 u setovima.

Mlađi teniser je odmah oduzeo servis protivniku u prvom gemu, a Đere je odgovorio ribejkom i zatim je ponovo bio isti slučaj i u naredna dva gema. Đere, zatim ne koristi dve brejk lopte u osmom, a Kecmanović jednu u 11. gemu i nakon pošto su rivali bili sigurni na svoj servis, drugi set je rešen u taj-brejku. Kecamnović je nakon 7:3 posle jednog sata i šest minuta igre u durgom delu meča i pobedio 2:0 u setovima.

Sledeći rival Kecamnoviću, koji je u glavni žreb nakon eliminacije u durgom kolu kvalifikacija ušao kao srećni gubitnik umesto Kevina Andersona i igrao od durgog kola u kome je eliminisao Maksimilijana Merterera, će biti pobednik meča između 58. na svetu Feliksa Ožera Alijasima iz Kanade i 74. na ATP listi Japanca Jošihita Nišioka.

Foto: Youtube Printscreen/