Tenis

Dva slučaja virusa na korone na Tipsarevićevom turniru, nema prekida

Nakon Adria Toura ugrožen još jedan turnir

Dva slučaja virusa korona potvrđena su na turniru Eastern European championship, u organizaciji Janka Tipsarevića.
U pitanju su hrvatski teniser Matej Šabanov i Tomislav Brkić iz Bosne i Hercegovine.

“Tokom trajanja turnira nismo imali slučajeve da nam se neko požalio da ima simptome korone. Naravno, zbog sveopšte situacije i pored svih mera bezbednosti koje važe kod nas, svima savetujem da urade test, a obaveza je da bilo ko ako posumnja da je inficiran, to prijavi, prekine učešće u finalu do dobijanja rezultata i bude u izolaciji”, istakao je Janko Tipsarević.

Saopšteno je da se turnir neće otkazati i da će od ponedeljka, 29. juna, na terenima Akademije Tipsarević na TC Olimp početi sa takmičenjem teniserke.

“Sada počinju dve ženske nedelje turnira u kojem učestvuju sve devojke koje se apsolutno osećaju zdravo i koje nisu imale kontakt da nekim ko je pozitivan na Covid-19. Što se tiče Brkića i Šabanova, tokom trajanja turnira nije postojala indicija da su inficirani. Po povratku sa turnira pojavili su se simptomi, test je pokazao da su pozitivni. Što se tiče ljudi koji su imali kontakt sa njim tokom boravka u Beogradu – rezultati testa su negativni”, kazao je Tipsarević.

Nekadašnji Dejvis kup reprezentativac naše zemlje rekao je juče da virus ne bi trebalo da ugrozi održavanje ovog turnira.