Tenis

Đoković uspešno nastavio i u dublu (FOTO)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je nastavio uspešno takmičenje i u dublu na prvom Mastersu u sezoni.

Đoković je u tandem sa Italijanom Fabiom Fonjinijem pobedio Indijca Rohana Bopanu i Denisa Šapovalova iz Kanade rezutatom 2:1, po setovima 6:4, 1:6, 10:8, nakon jednog časa i jednog minuta igre.

Srbin i Italijan su prvi set rešili nakon preokreta, pošto su im rivali prvi odzeli servis u četvrtom gemu, a nakon toga su Đoković i Fonjini nanizali dva brejka u sedmom i devetom gemu, pošto su pre toga spasili brejk loptu oponenata u šestom gemu i nakon 6:4 posle i 32 minuta igre poveli 1:0.

Šapalov i Bopana su bili ubedljivi u drugom setu i nakon brejkova u drugom i četvrtom gemu, su posle ubedljivih 6:1 izjendačili nakon 16 minuta igre u drugom delu meča na 1:1 u setovima.

Đoković i Fonjini su nakon toga pobedili, jer su u trećem delu meča trijumvfovali nakon 10:8 posle 12 minuta igre za konanih 2:1 u setovima.

“Sjajno. Nadam se da su svi uživali kao što smo i nas dvojica. Zabavljali smo se, Fabio je jedan od najduhovitijih tenisera i dok sam sa njim na terenu dosta se smejem. Mada, u drugom setu i nije bilo mnogo smeha. Sve u svemu, odličan meč”, rekao je Đoković neposredno nakon pobede.

Sledeći protivnici Đokoviću i Fonjiniju će biti pobednik meča između Finca Henrija Kontinena i Džona Pirsa iz Australije, koji će igrati protiv Žan-Žulijena Rodžera iz Holandije i Rumuna Horije Tekaua.

Foto: Youtube Printscreen/