Tenis

Đoković uspešan u dublu u Indijan Velsu (VIDEO)

Nakon poraza i eliminacije u singlu, najbolji teniser sveta je nastavio uspešno takmičenje na Mastersu u Indijan Velsu u dublu.

Đoković koji igra u tandemu sa Italijanom Fabiom Fonjinijem je pobedio u četvrtfinalu Žan-Žulijena Rodžera iz Holandije i Rumuna Horijea Tekaua rezultatom 2:1, po setovima 7:6 (8:6), 2:6 10:6 nakon jednog časa i 36 minuta igre.

Fonjini i Đoković su prvi načinili brejk u petom gemu, ali su im uzvratili u 10. gemu Rožer i Tekau i izjendačili na 5:5, a nakon što su posle toga rivali bili sigurni na svoj servis, prvi deo meča je odlučen u taj-brejku. Srbin i Itlaijan su poveli 1:0 u setovima nakon 8:6 posle 50 minuta igre.

Holanđanin i Rumun su drugi set rešili nakon brejkova u treće i petom gemu, a nisu iskorisitli brejk loptu u petom dok su Đoković i Fonjini propustili tri uzasopne brejk lopte u četvrtom gemu i nakon 6:2, posle 34 minuta igre u drugom delu meča su izjendačili na 1:1 u setovima.

Srbin i Italijan su ubedljivo počeli treći deo meča sa 6:1, da bi oponenti smanjili na 6:5, ali su Đoković i Fonjini održavali sve vreme prednost i trijumfoali nakon 10:6 posle 12 minta igre u trećem delu 2:1 u setovima.

Đoković i Fonjini će u polufinalu igrati protiv pobednika meča između dubla Poljaka Lukaša Kubota i Marsela Mela iz Brazila koji u četvrtfinalu igraju protiv Btritanca Dominika Inglota i Hrvata Franka Škugora.

Foto: Youtube Printscreen/