Tenis

Đoković savladao Štrufa i izborio plasman u drugo kolo Australijan Opena (FOTO)

Novak Đaoković započeo je odbranu trofeja na Australijan Openu pobedom u prvom kolu nad Jan Lenardom Štrufom od 3:1 (7:6, 6:2, 2:6, 6:2).

Na početku meča i Novak i Štruf su bili sigurni na svom servisu. Poveo je naš sa 2:1 i na svoj servis je izgubio samo jedan poen. Dobrim servisom rival uspeva da izjednači na 2:2. Nastavio je Đoković dobro da igra na svoj servis i uskoro je ponovo poveo sa 3:2. Uspeo je u narednom gemu da dođe do brejk šanse, iskoristio je prvu za 4:2. Ubrzo je osvaja gem na svoj servis za sigurnih 5:2. Uspeo je Nemac da prekine seriju i da smanji na 5:3. U narednom Štuf uzvraća brejkom i vraća neizvesnost u meč. Siguran je na svom servisu i stigao je do 5:5. U naredna dva gema obojica su bili sigurni na svojim servisima i o pobedniku je odlučivao taj – brejk. Odlično je Novak krenuo i poveo je 3:0. Vratio se Nemac, da bi potom Srbin stigao do 6:4, odnosno 7:5 i 1.0 u setovima.

U drugom setu je Đoković bio na svom uobičajnom nivou. Već na startu je usledio brejk drugog reketa sveta. Naredni gem je dobio bez izgubljenog poena za 2:0. Posle dosta muka Struf he uspeo da smanji na 2:1. Usledila je mala kriza u igri Novaka koju je rešio sa četiri vezana poena. Dobrim servisom nemac je smanjio na 3:2. Vrlo brzo je usledio odgovor na drugoj strani za 4:2. Onda Novak stiže do novog brejka i rezultat je 5:2. Na svoj servis stiže do ključnog gema i rezultat je 2:0 u setovima.

Očekivalo se da će Novak u laganom ritmu stići do trećeg seta i pobede, ali nije bilo tako. Štruf je podigao nivo svoje igre, uspeo da je da dobij gem na svoj servis, da bi potom stigao relativno lako do brejka. Usledio je odgovor drugog reketa sveta i odmah brejk za 1:2. Bio je potom siguran na svom servisu i vrlo brzo je bilo 2:2. Nažalost to je bilo sve od Đokovića u ovom setu. naredna četiri gema osvaja Nemac, stiže do seta brejkom 2:6 i 1:2 u setovima.

Sve je došlo na svoje u četvrtom odlučujućem setu. Odmah je Novak stigao do brejka, potom je bio sigran na svom servisu. uspeo je nNemac da smanji na 2:1 i to je bilo to. Nastavio je Đoković da lomi rivala, stiže brzo do 4:1, odnosno još jednim brejkom do ubedljivih 6:1 i 3:1 u setovima.

U narednom kolu Đoković će igrati protiv pobednika meča Ito – Gunesvaran koji je na programu večeras pola sata posle ponoći.