Tenis

Đoković pomaže i TSS-u (FOTO)

U ovim teškim vremenima zbog pandemije korona virusa Novak Đoković je pokazao svoju humanitranu stranu.

Novčano je pomogao Srbiji za kupovinu neophodne medicinske opreme, a isto je učinio u italijanskom Bergamu koji je bio teško pogođen opakim virusom. Pored toga prvi reket sveta naparvio je plan za novčanu pomoć slabije rangiranim teniserima.

Pored toga Đoković će biti jedan od ključnih ljudi za organizaciju turnira ,,TSS tur“ koji će pomoći teniserima slabijeg ranga

“Svestan sam problema sa kojima se suočava veliki broj tenisera iz naše zemlje, sa mnogima sam na vezi, i znam da prolaze kroz ozbiljne teškoće. Zato smo odlučili smo da zajedno napravimo plan koji će igračima pomoći da prebrode ovaj period. Biće odigrano šest turnira za seniore i seniorke, obezbeđeni su nagradni fondovi, organizovaćemo i juniorska takmičenja, a ukoliko bude neophodno pomoći ću i ličnim sredstvima da se sve održi na kvalitetan način. Pored toga, pružiću maksimalnu podršku takmičenju, učesnicima i organizatorima u strateškom smislu, na planu promocije, ali i na svaki drugi način koji bude neophodan”, kazao je Đoković.

Pored Novaka Đokovića,veliku ulogu u ovom projektu ima i dvadesetosmogodišnji srpski teniser Danilo Petrović.

“Zahvalio bih se i Danilu Petroviću, koji ima veliku ulogu u realizaciji projekta i koji je mnogo pomogao da dođemo do jedne ovakve ideje. Podsećam i da će sva takmičenja poštovati mere o zdravstvenoj bezbednosti, jer nam je očuvanje zdravlja svih učesnika jedan od prioriteta”, rekao je Novak Đoković najavljujući TSS Tur.

Predsednik TSS-a Mirko Petrović uputio je veliku zahvalnost najboljem teniseru sveta.

“Zahvalio bih se Novaku Đokoviću na izuzetnoj reakciji, i na želji da pomogne srpskom tenisu. Ponosni smo na to što imamo njegovu podršku i što nam godinama unazad izlazi u susret i omogućava da tenis u Srbiji živi i razvija se. Potrudićemo se da svi zajedno kao tim opravdamo njegovo poverenje i spremnost da bude deo ovakvog projekta. Uveliko se radi na organizacionim detaljima, kako bi sve proteklo u savršenom redu, a opet u skladu sa trenutnom situacijom kojoj moramo da se prilagodimo.

“Verujem da će turniri pomoći teniserima i teniserkama pre svega na finansijskom planu, a potom i da će im to biti način da se vraćaju u trenažni ritam i u formu, kako bi što lakše i spremnije dočekali nastavak sezone. Dok se to ne dogodi, daćemo sve od sebe da naši igrači u Srbiji imaju što bolje uslove za rad, a TSS Tour je prvi i važan korak u tom pravcu”, rekao je Petrović.