Tenis

Đoković pobedio Tima u Kujongu, a potom je poražen od „penzionera“ Hjuita (FOTO)

Dobre vesti za sve fanove Novaka Đokovića je njegov povratak na teren posle odsustva  sa terena više od šest meseci.

Nije ni Nova godina dobro počela za našeg asa koji je propustio dva turnira Abu Dabiju i Dohu, ali usledio je povratak na egzbicija u Kujongu u meču sa Dominikom Timom u kojem je naš as slavio 2:0 (6:1, 6:4), za nešto više od sat vremena igre. Posebno je bio impresivan prvi set koji je Srbin dobio za 21 minut, oduzeo je rival tri seta i rutinski je slavio. Nešto više vremena trebalo je Noletu da osvoji drugi set, ali bio mu je dovoljan jedan brejk da konačno savlada petog tenisera sveta.

„Ovo je bio sjajan test za mene da vidim gde se nalazim u ovom trenutku, da vidim šta smo do sada moj tim i ja uradili i kako sve funkcioniše na terenu. I mogu da vam kažem da funkcioniše veoma dobro. Pogotovo servis, kod kojeg je stajao najveći znak pitanja, jer je taj udarac bio najviše kompromitovan povredom, rekao je Đoković posle meča.

 

Nakon trijumfa nad Timom, Đoković je nastupio na turniru Taj – brejk tens u Melburnu. Već u četvrtfinalu je poražen od Lejtona Hjuita 10:6. Ovo je svakako neuobičajan turnir koji se igra u formatu taj – brejka u kojem slavi onaj tenisre koji prvi stigne do deset.