Tenis

Đoković: Igrao sam zaista dobro, sa visokim intenzitetom i koncentracijom

Najbolji svetski teniser Novak Đoković je pobednom počeo odbranu titule na Mastersu u Šangaju, a nakon meča bio je zadovoljan kako je odigrao i plasmanom u osminu finala.

“Odličan meč, sjajan početak turnira koji mi je definitivno jedan od najuspešnijih turnira u karijeri. Ovde sam igrao sjajno tokom karijere, 2008. osvojio prvi Masters, koji mi je otvorio mnoga vrata i dao mi veru i samopouzdanje da mogu da osvajam velike titule, tako da je siguran poseban turnir za mene, na kojem se osećam izuzetno ugodno”, rekao je Đoković.

Srpski as je naglasio da, iako nije trenirao na terenu na kojem je odigrao, se osećao izuzetno komforno.

“To se dalo videti i danas, iako nisam imao prilike da treniram uopšte na centralnom terenu ovih dana. Ali, izašao sam i igrao zaista dobro, sa visokim intenzitetom i koncentracijom”, istakao je Đoković koji je kratko je objasnio način na koji je došao do pobede.

“Nisam mu dozvolio da diktira tempo sa osnovne linije. On jeste jako dobro servirao, ali nekako sam počeo bolje da čitam i u drugom setu i zaista odigrao dobar meč”, zaključio je Đoković.

Đoković sutra najranije od 8 ujutru po srednjeervopskom vremenu, igra protiv Džona Iznera u osmini finala Šangaja, a onda nešto kasnije će u osmini finala dubla, igrati sa Filipom Krajinovićem protiv Britanaca Džejmija Mareja i Nila Skupskiskog.

Foto: Youtube Printscreen/