Tenis

Đere uspešan u Argentini

Srpski teniser Laslo Đere je uspešno počeo takmičenje na ATP turniru u Argentini.

Đere koji je šesti nosioc i 35. na svetu, je pobedio domaćeg tenisera Franciska Serundola koji je 239. na ATP listi rezutlatom 2:1, po setovima (6:2, 2:6,6:4) nakon nepuna dva sata igre.

Nakon što je Argentinac oduzeo servis Srbinu u prvom gemu, Đere je preokrenuo pošto je nanizao tri brejka. Prvo izjenačio u četvrtom na 2:2, a potom je oduzeo servis rivalu u šestom i osmom gemu i nakon 6:2, posle 31. minuta igre poveo 1:0 u setovima.

Nažalost u drugom setu viđena je obrnuta situacija. Argetinac dolazi do brejka u trećem gemu bez izgubljenog poena i poveo je 1:2. U petom gemu polse velike borbe još jedan Serundola za ubedljivih 1:4. uspeo je đere ribrejkom da smanji na 2:2, ali je ponovo dozvolio brejk, da bi u osmom Argetinac stigao do 6:2 i 1:1 u setovima.

O pobedniku je odlučivao treći set. U njemu smo videli jedan brejk i na sreću našeg tenisrea. Kada je najviše trebalo đere je oduzeo servis protivniku u 10.gemu u kojem stiže do 40:15 i konačnih 2:1

Sledeći rival u drugom kolu će mu biti pobednik meča između 182. Filipa Horanskog iz Slovačke i domaćeg tenisera koji je 69. na svetu Huana Ignasija Londera.

ATP turnir u Buenos Airesu u kategoriji 250 se održava na šljaci za nagradni fond od 696.280 američkih dolara, a na njemu se takmiči i Dušan Lajović koji je kao treći nosioc bio slobodan u prvom kolu, a 23. teniseru sveta će sledeći rival u drugom kolu, biti pobednik meča između dvojice Španaca 47. na svetu Fernanda Verdaska i 142. na ATP listi Pedra Martineza.